Aparatele dentare fixe se poarta minim 1 an, maxim 2. Urmeaza apoi sa porti noaptea aparatul de contentie( e mobil) cam 6 luni, ca sa impiedici revenirea dintilor in pozitia de la care au plecat.
Si mie mi-a spus ca trebuie dar mi-a zis ca doare si sa nu il iau, nu stiu cat depinde de fiecare in parte, si tu ai cu ochii ai grija cu pc ul
Hei iei totul prea in tragic, de aparatul dentar o sa scapi nu o sa-l porti toata viata, despre miopie sunt si lentile de conctact sau mai trarziu te poti opera cu laser asa ca sunt remedii, despre placut evident ca o sa te placa baietii indiferent de ochelari sau nu...
Numai dentistul iti poate spune cat timp trebuie sa porti aparatul, dar eu cred ca merita ca altfel o sa traiesti toata viata cu dintii strambi si o sa-ti para rau. Sunt sigura ca baietii vor gasi la tine niste calitati asa ca nu o sa conteze ca ai aparat dentar si ochelari, iar pe cei care comenteaza nu merita sa-i bagi in seama ca n-au valoare.
Incepem cu inceputul! nu? Miopia ..se poate rezolva si prin operatie. Sora mea suferea de miopie si a trebuit sa poarte ochelari pana la varsta de 33 de ani ( nu trebuie neaparat sa porti ochelari pana la o varsta anume ) te poti opera si mai devreme. Nu stiu sa iti spun suma exacta cat a costat-o pentru ca s-a operat in Elvetia. Fiind casatorita acolo..nah. Aparat dentar? si eu trebuie sa imi pun ..am probleme mai serioase cu dantura, dintii strambi, galbeni (din nastere...), caninul este sus si iesit in afara, maxilarul mic ...etc o gramada probleme. Stiu ca un astfel de aparat se tine 2 ani. acum nu stiu sigur daca la tine se schimba mai repede sau nu. deoarece tu ai 14 ani si cu varsta te mai dezvolti. si la intrebarea numarul 3. da mi-ar place o fata in genul tau
Ochelarii iti pot da un anumit farmec, sunt multi baieti care apreciaza fetele cu ochelari. La un moment dat, poate-ti vei dori sa incerci si lentilele de contact (in special atunci cand mergi la piscina/mare si inoti, sunt utile, si iarna, fiindca ochelarii se aburesc). Operatia pentru miopie se face atunci cand vederea se stabilizeaza, adica atunci cand cresterea ochiului e terminata, in jur de 25 ani.
In ceea ce priveste aparatul dentar, in functie de cat de strambi sunt dintii de jos, intre un an si doi ani jumate aproximativ, pentru cazurile grave. Iti recomand sa-ti pui aparat si sus, asta fiindca trebuie aliniati dintii de sus cu cei care vor fi modificati de jos, si apoi... daca nu-l porti acum, vei regreta mult timp ca nu ti-ai indreptat si dintele ala stramb de sus.
Iar cu baietii, sa stii ca doar baietii prosti si superficiali se opresc la fizic. Nu cu aspectul ii cuceresti pe cei mai buni si mai interesanti, ci cu ajutorul personalitatii.