| Mustachεs a întrebat:

Întrebare pentru fete happy :
Deci, fetelor, am o mică nelămurire. Pe 17 ianuarie fac 1 an de când mi-a venit ciclul. Bun, şi... nu îmi vine pe aceeaşi dată. Adică luna aceasta mi-a venit pe 8 ianuarie. Luna trecută pe 10 decembrie. Iar întrebarea mea ar fi : Este normal să vină aşa? Mama şi sora mea mi-au spus că atunci când vine, nu are întotdeauna o dată fixă, adică, nu trebuie numai data aceea să fie. Şi mai ar fi o întrebare... De ce vin câteodată cheaguri de sânge la menstruaţie? Este tot normal? :s
Eu m-am pătat odată la şcoală, aveam tampon, dar a pătruns peste şi bine că aveam un hanorac, l-am legat de "brâu" ( cum se spune la ţară ) şi zici că eram la săpat de vie rolling on the floor))).
Când îmi vine, nu mă doare aşa tare burta, mă doare un pic la început, foarte uşor, apoi trece fără să iau vreo pastilă... Mama mi-a spus că sunt norocoasă laughing))).
Aşa... şi dacă vreţi lăsaţi-mi răspunsurile voastre despre întâmplările voastre "magnifice" pe baza acestui subiect laughing.
Puuupiii :*!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ciclul menstrual trebuie sa fie regulat, adica durata unui ciclu menstrual sa fie fixa. Daca un ciclu a inceput pe 10 si al doilea pe 8, inseamna ca acel ciclu menstrual a durat 29 de zile, verifica daca si anterioarele au durat la fel. Un ciclu care incepe mereu in aceeasi zi este neregulat, deci anormal, fiindca lunile au durate diferite (30, 31 de zile).
Sangele se incheaga, deci e normal ca o sangerare sa contina si cheaguri. Te-ai patat fiindca probabil nu te schimbi suficient de des. In mod normal, absorbantul se schimba la 5-6 ore maxim, dar cand esti la scoala e bine sa-l schimbi la 3-4 ore, fiindca nici nu te poti spala la schimbare (asa cum ar fi normal) si risti sa te patezi daca stai 5 ore cu acelasi absorbant. Mici dureri menstruale sunt normale, nu e cazul sa te ingrijorezi.
Eu nu am intamplari magnifice, menstruatia este ceva normal si nu o las sa-mi modifice ritmul de viata. In afara de faptul ca ma spal mai des (nu de doua ori pe zi, ci de 4-5 ori, in rest totul decurge la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Este normal, in general in primii doi ani ciclul menstrual este neregulat.
S-ar putea sa nu ai menstruatie 2-3 luni, iar atunci cand apare, sa dureze o zi sau 10.
Nu te ingrijora! E normal!
Vorbeste cu mama ta acest lucru, sa te lamureasca mai bine.
Si cheaguri nu sunt normale!
Mergi cu mama ta la medic pentru un ecograf pelvian macar.
Te pup!

| Laura927 a răspuns:

Buna happy
Eu am ciclu de 11 ani si tot nu este regulat nici acum,vine o data pe luna cand are chef odată mai devreme,odată mai târziu.

Esti ft norocoasa ca nu ai dureri ca eu am avut de nu puteam sta pe picioarele mele( devenisem alergică la o.b fara sa îmi fi dadut seama,in fine poveste lunga) acum e okay m-a doare puțin spatele dar i-l rezolv cu pernuta mea de toate zilele, se incalzeste cu apa fierbinte happy.

Si da si mie îmi mai curg cheaguri mici câteodată, e complet normal.

Ei întâmplări " magnifice" nu am avut niciodată si sper sa nu am happy
Cu timpul devii atat de obisnuinta cu senzatia încât stii cand sa mergi sa te schimbi.
Cel mai rău este ca unele femei ( eu) avem nervi si suntem isterice, vrem ciocolata si nimic din ce face partenerul nu este îndeajuns si ne vine sa aruncam pe cineva de pe o clădire si facem pe toți inculti si iresponsabili a si mai rău ca somnul nu este prea " dulce".
Cam stările astea le am eu crying si nu îmi place ca eu sunt o persoana ft ajutătoare si calma.
Toate astea pot sa le rezolv cu pastile de hormoni dar nu vreau pentru ca sunt ft daunătoare.nu as vrea sa fiu in pielea partenerului meu cand sunt eu pe Stop laughing
Plus ca sânii sunt ca doi pepeni si îmi mai iese pe umeri câte un Cos de ăla sub piele de nu pot sa îmi mișc brațul ( nu e chiar asa de rău dar aproapelaughing )
Sper ca si atunci cand o sa crești o sa rămâi la fel fara probleme.
Încearcă pe cât de mult posibil sa folosești absorbante pentru chilotei, nu o.b.
Bafta!

| dimdem a răspuns:

Totul merge perfect normal! Nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi. happy

| LoredanaTM a răspuns:

Iti recomand sa citesti ghidul menstruatiei creat de cei de la Chilotis.
https://chilotis.com/

| anoniiimusss a răspuns:

In primii ani, menstruatia nu vine regulat, eu in primul an aveam probleme gen imi venea de 2 ori pe luna. Nu trebuie sa te sperii si daca vrei sa nu te mai patezi incearca sa pui si vata peste tampon ca sa fii sigura ca esti ok. Bafta!