| LostInHell55 a întrebat:

Heii la toata lumea.

Am 13 ani si am viermisori,ce tratament imi recomandati, tratament medicamentos si tratamente naturiste.

RASP URGENT!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Tratamentul medicamentos este folosit in oxiurozele ce prezinta simptome ca pruritul. Se folosesc medicamentele cu prescriptie precum si cele cu prescriptie libera (siropuri, comprimate de supt, tablete). Mai mult de 90% din oxiuroze se vindeca cu tratament medicamentos.
Deoarece medicamentele nu actioneaza pe ouale parazitilor, se fac doua ture de tratament la interval de 2 saptamani. A doua tura este necesara pentru a distruge oxiurile care s-au format din ouale parazitilor in acest timp. In unele cazuri de reinfestare sunt necesare 4 pana la 6 tratmente, la interval de 2 saptamani.
Medicamente cu prescriptie libera - Pyrantel pamoate (Antiminth, Reese’s Pinworm Medicine, Pin-X) Mai multe detalii gasesti aici: http://www.i-medic.ro/boli/oxiuroza

| IMC90 a răspuns (pentru doctoressa):

Ha?
albendazol se ia daca e cazul, sub recomandarea unui medic curant
Ce dai tu acolo este apa de ploaie, la fel si usturoiul si alte tampenii pe care le-am citit mai sus.

| doctoressa a răspuns (pentru IMC90):

Citeste cu mai multa atentie, cred ca nu ai inteles. N-am facut nicio referire la tratamente naturiste cu usturoi sau altceva.
Cel mai simplu ar fi sa te duci la medic pentru un consult si o reteta. Altfel risti sa faci tratamente gresite si problema ta o sa persiste.
Ar fi frumos sa fii mai amabil/amabila cu cei care iti raspund la intrebari, daca vrei sa ti se mai raspunda pe viitor.

| IMC90 a răspuns (pentru doctoressa):

Nu e intrebarea mea
P.S: albendazol

| Anca95 a răspuns:

Eu sunt pro tratament naturist.stiu ca usturoiul si semintele de dovleac crude cu tot cu coaja ajuta. Daca nu vezi rezultate mergi la medic sau intreaba farmacista.Sanatate!

| positivity a răspuns:

Usturoi, usturoi şi iar usturoi.

| Akemi a răspuns:

Exista, dar nu prea se mai folosesc.
In vechime, semintele de dovleac erau remediul pentru mai toti viermii intestinali (am presupus ca despre acestia vorbim), cu rezultate variabile.
Astazi exista medicamente de sinteza mult mai eficiente. Zentel-ul, de pilda, in doza unica de 400 mg, la varste peste doi ani rezolva destul de bine problema.sunt o gramada: usturoi, daca reusesti sa faci copilul sa-l manance, plantele aromate (cimbru, busuioc, cuisoare, scortisoara, brad sau pin) in mancare sau ceai, propolis (cu atentie, ca sa nu dezvolte copilul alergii) si in plus exista tot felul de solutii gen Giardinophyt de la Plantextract, si tablete, dar la ora asta poti sa ma tai in bucati ca nu-mi amintesc cum se numesc. Parca erau facut de Imedica, dr. Ionut Moraru (astea mie nu-mi prea inspirau incredere, dar poti incerca). Oricum, tratamentul cu medicamente de sinteza este mai rapid, dar trebui sa ai grija, orice ai alege, sa faca toata familia acel tratament, inclusiv catelul, pisica etc simultan, ca sa eviti reinfestarea. Si depinde foarte mult ce viermi sunt, pentru ca un regim alimentar adecvat ajuta mult. Funda?puppy dog eyes

| MariaAna1996JqYv a răspuns:

Decaris: http://www.gedeon-richter.ro/ro-ro/Health/Pages/p02ce01_2.aspx
Zentel:http://farmshop.ro/......kline.html
Sunt cele mai bune medicamente pentru scaperea de viermisorii si limbricii intestinali. Fundita? :P