| PapushaDeCristaL a întrebat:

Heii TPU! am fost azi la dentist sa imi faca o plomba la un dinte si mi-a zis ca nu are ce sa ii faca decat sa il imbrace ca alfel poate sa imi cada.Deci vreau sa stiu ce inseamna asta ca nu am mai auzit de imbracarea dintelui..si doare cand iti face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Un dinte devitalizat( fara nerv) e mult mai predispus la carii, de aceea vrea sa ti-l imbrace, ca sa-i prelungeasca durata de viata.

| OoBunnyoO a răspuns:

Da, doare un pic dar nu foarte mult. Imbracarea dintelui consta in pilirea acestuia, ar apoi imbracarea lui in portelan sau intr-un material mai prost, depinde pretul pe care il doresti. Initial se scoate nervul maselei, se pune tratament iar apoi se pilesc dintii. Dureaza in jur de 2-3 saptamani si apoi este gata. Cat iti scoate nervul iti va face niste injectii, nu vei simti foarte mult. Mai mult vei simti cand ai maseaua imbracata pentru ca iti va strange dintele o zi, doua, cand se intareste.

| PapushaDeCristaL explică (pentru OoBunnyoO):

Pai mie mi-a ascos deja nervul si acum am medicament pus la el...e vorba de un dinte nu de masea

| OoBunnyoO a răspuns (pentru PapushaDeCristaL):

Este aceeasi procedura si la dinte si la masea. Dupa cum spuneam, dupa ce considera ca tratamentul este finalizat, iti va lua masura la dinte, o va trimite la tehnician si apoi ti-l imbraca.