| Deea_2011 a întrebat:

Heii TPU! Am nevoie de un raspuns urgent! Ieri am alergat prin clasa (la scoala) si alergand mam lovit cu gamba piciorului la o banca, imediat am spus ' au au ' si era sa cad direct daca nu ma prindea un coleg, simteam efectiv ca nu mai am acel picior. Au incercat mai multi sa faca anumite exercitii la scoala sa nu ma mai doara, dar nimic. Aseara era cat o buturuga! Mi-a pus bunica o fasa elastica cu spirt si nimic! Se umfla din ce in ce mai tare. Sambata imi tin ziua si am nevoie neapar de ajutorul vostru! Stiti niste exercitii sau metode? Daca merg la doctor mi-l pune in ghips direct!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Daca ai o fractura ti-l va pune in ghips, daca nu vei primi un tratament cu antiinflamatoare si gheata. Spirtul nu te ajuta cu nimic, nici masajul sau exercitiile, ba chiar iti pot face rau. Nu mai amana mersul la medic.
http://www.i-medic.ro/boli/fractura-de-gamba

| Raniia a răspuns:

Durerea posttraumatică are la bază inflamatia, edemul, iritati directă a nervilor; Bandajul compresiv este bun si pune gheată sau comprese reci la interval de 4-6 ore cam 3 zile; te ungi cu antiinflamator -diclofenac, fastum gel. Dacă nu cedează durerea si edemul, te duci la medic.

| Andrei233 a răspuns:

Lasă exerciţiile, pune-l în ghips pâna nu se agravează.

| Bogdanel123 a răspuns:

Mai bine te duci la doctor