Bună!
Fiecare organism este diferit. Unele fete au menstruaţia timp de 2-3 zile pe când altele au timp de 5-7 zile.
Totuşi cred că 10 zile este cam mult. Cel mai bine ar fi să consulţi un ginecolog. Nu are de ce să-ţi fie teamă sau ruşine deoarece nu eşti nici prima şi nici ultima fată cu această problemă. Îţi va da nişte pastile.
Pa-pa.
Fiecare organism reactioneaza diferit, important e sa nu curga abundent, dar n-am mai auzit sa tot vina de 10 zile in continuu. Poate ar trebui sa mergi la ginecolog
Bună!
Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!
NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, dacă au mai fost astfel de dereglări ( menstruaţii lungi/abundente în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.
În general, o menstruaţie NORMALĂ durează între 3-7 zile, cu o sângerare acceptabilă/medie!
Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări ( menstre de 7-10, sau chiar 15 zile; mai ales dacă NU ai menstră lunar şi "lipseşte" vreo 2-3 luni ) şi NU ai de ce să te îngrijorezi!
Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual ( sau/şi dacă este foarte abundentă ), atunci NU sunt normale astfel de menstruaţii!
În acest caz, TREBUIE să mergi la un control ginecologic!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai indicat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.