anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heii >TPU!:".o intrebare mai pentru.fete... daca imi vine menstruatia de 10 zile incontinuu e o problema?:s

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

Fiecare organism este diferit. Unele fete au menstruaţia timp de 2-3 zile pe când altele au timp de 5-7 zile.

Totuşi cred că 10 zile este cam mult. Cel mai bine ar fi să consulţi un ginecolog. Nu are de ce să-ţi fie teamă sau ruşine deoarece nu eşti nici prima şi nici ultima fată cu această problemă. Îţi va da nişte pastile.

Pa-pa.

4 răspunsuri:
| CorneliaC a răspuns:

Fiecare organism reactioneaza diferit, important e sa nu curga abundent, dar n-am mai auzit sa tot vina de 10 zile in continuu. Poate ar trebui sa mergi la ginecolog

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, dacă au mai fost astfel de dereglări ( menstruaţii lungi/abundente în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

În general, o menstruaţie NORMALĂ durează între 3-7 zile, cu o sângerare acceptabilă/medie!

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări ( menstre de 7-10, sau chiar 15 zile; mai ales dacă NU ai menstră lunar şi "lipseşte" vreo 2-3 luni ) şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual ( sau/şi dacă este foarte abundentă ), atunci NU sunt normale astfel de menstruaţii!

În acest caz, TREBUIE să mergi la un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai indicat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Este destul de mult 10 zile.
Probabil e o dereglare hormonala.
Te pup!

| diaalexandra2002 a răspuns:

Habar nu am cred ca da.