Mâncatul sănătos, în general, ajută la dietă.
Ceaiul verde ajută foarte mult deoarece, pe lângă faptul că e sănătos, nu are grăsimi (asta depinde, normal, de ce cantitate de zahăr îi pui; dar cred că o linguriță va fi suficientă pentru dietă).
Cât despre sport, îți pot spune că nu poți să ții o dietă calumea fără sport. Da, poți să mănânci puțin de tot, și da, vei slăbii. Dar cum te vei apuca de mâncat normal, vei pune pe tine imediat. Însă dacă faci sport, asta nu se va întâmpla.
Și să-ți zic ceva: chiar și după ce ai ajuns la greutatea dorită, nu trebuie să te lași de sport. Continuă-ți rutina pentru a te menține în formă.
Salut! Ceaiul verde este bogat in vitamine : A, B, C, E; si minerale : fier, potasiu, calciu, fosfor; accelereaza metabolismul, arzand astfel mai multe calorii, inhiba actiunea enzimelor digestive, reduce absortia lipidelor si glucidelor in intestin; fiind in acest fel un adevarat aliat al siluetei.Pentru a slabi eficient se recomanda sa bei vreo 3 cani de ceai verde pe zi.
Si sportul are cam aceleasi beneficii.
In concluzie: desi se poate slabi fara ceai verde si sport, acestea 2 te ajuta foarte mult in timpul unei diete.
Sall. Sportul este baza. Ceaiul verde, nu este pentru noi. Se face un ritual intreg pentru a bea un ceai. Nu ca la noi. Deci:Totul sa fie o alimentatie bogata in proteine, iar restul sport. Foarte mult sport. Tonfica, modeleaza, intareste. Pa!
Depinde si de unde cumperi acest ceai verde pentru ca ceea ce gasesti in supermarket nu este tocmai '' verde''. Cineva spunea ca sportul este baza, de acord, arde caloriile, insa baza ramane tot ceea ce mananci!
Eu cred ca in proportie de 90%,pentru ca, daca pe o parte faci sport si bei ceai verde dar pe de alta parte nu mananci sanatos, eu nu cred ca e bine.Asa ca sportul si ceaiul verde dau rezultate doar daca ai si o alimentatie sanatoasa si corecta.
Sper ca te-am ajutat
Ceaiul verde are o istorie indelungata, dar sunt sigur ca toata lumea stie despre ce e vorba si e plictisita de povesti referitoare la acest tip de ceai. De aceea am decis sa vorbesc doar despre timpul prezent. Pastrez experienta poporului chinez cu privire la ceaiul verde pentru o alt articol.
Ce este cura de slabire cu ceai verde?
O cura de slabire cu ceai verde se refera la consumul regulat al acestui tip de ceai. Poti consuma produsul sub forma de ceai, pilule de slabit sau ca o completare a regimului alimentar.
Beneficiile dietei cu ceai verde asupra sanatatii
Desi ceaiul verde este utilizat in China de peste 4000 de ani pentru tratamentul diferitelor afectiuni, voi mentiona cateva dintre descoperirile stiintifice si medicale recente cu privire la beneficiile consumului de ceai verde:
+ are efect anti imbatranire
+ efect racoritor
+ scade nivelul colesterolului
+ scade nivelul glucozei in sange
+ promoveaza sanatatea dentara
Cercetarile medicale au demonstrat ca ceaiul verde:
+ previne cancerul prin inhibarea dezvoltarii a noi celule cancerigene si prin distrugerea celor deja existente
+ scade presiunea sanguine prea ridicata si previne hipertensiunea
+ scade riscul aparitiei arterosclerozei
+ protejeaza inima si previne bolile de natura cardiovasculara
+ subtiaza sangele si previne tromboza, una dintre cauzele atacurilor de cord si a atacurilor cerebrale
Cura de slabire cu ceai verde te mai ajuta la:
+ are efecte impotriva maladiei Alzheimer
+ previne artrita reumatoida
+ imbunatateste sensibilitatea la insulin in cazul diabetului de tip II
+ imbunatateste protectia imuna in lupta impotriva virusilor (de exemplu gripa)
+ promoveaza sanatatea dintilor
De ce este deosebita cura de slabire cu ceai verde?
Este vorba despre efectul antioxidant al extractului de ceai verde. Extractul din acest ceai este unul dintre cei mai buni antioxidanti si este extreme de puternic in actiunea sa antioxidanta. Ceaiul verde este pe locul 5 in topul celor mai benefici antioxidanti.
Acest efect al extractului de ceai verde se datoreaza prezentei flavonoizilor polifenoli (cunoscuti sub denumirea de bioflavonoizi) care protejeaza organismul de efectul daunator al radicalilor liberi. Acesti radicali liberi sunt rezultatul metabolismului si au un puternic efect antioxidant care poate dauna celulelor din organism.
Super antioxidantul â€" Epigallocatechina Gallate (EGCG)
Polifenolii antioxidanti EGCG sunt cei mai puternici compusi din extractul de ceai verde. Sunt de 100 de ori mai puternici in efectul lor antioxidant decat vitaminele C si E.
Testele medicale au demonstrate ca EGCG inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si distrug unele dintre aceste celule fara a afecta celulele normale. EGCG poate preveni de asemenea tromboza, una dintre principalele cause ale atacurilor de cord sau a atacurilor cerebrale.
Cura de slabire cu ceai verde
Pentru a scapa de kilogramele in plus trebuie sa micsorezi cantitatea de calorii consumate (sa urmezi o cura de slabire) sau sa cresti nivelul activitatii fizice.
Pierderea kilogramelor in plus datorita ceaiului verde se datoreaza efectului EGCG care creste cheltuiala de energie si accelereaza arderile. Asa ca o dieta cu ceai verde este o alegere foarte intelegenta pentru persoanele care urmeaza o cura stricta, care sunt obosite sau infomatate, sau pe parcursul sesiunilor de exercitii fizice.
Cura de slabire cu ceai verde este o metoda excelenta de a scadea in greutate in mod natura si usor, fara efecte secundare.
Mit 1: Arzi mai multe calorii daca faci sport pe stomacul gol
Nu te astepta la miracole, caci corpul tau arde acelasi numar de grasimi si carbohidrati fie ca ai stomacul plin sau gol. In studiile recente exista intr-adevar o diferenta de calorii, dar aceasta este aproape insesizabila. Oricum, acestea se vor compensa cu masa pe care o servesti dupa ce faci miscare.
Mai mult, daca ai stomacul gol, inseamna ca organismul nu va avea de unde sa se alimenteze cu energie si vei renunta mult mai repede la exercitii, riscand sa nu arzi numarul de calorii stabilit.
Se estimeaza ca, fara sa mananci inainte, poti sa faci miscare pentru 30-45 minute, perioada care va creste considerabil daca vei consuma o gustare formata dintr-o banana sau un baton din cereale cu 1-2 ore inainte de exercitiul in sine.
Mit 2: Mersul lejer slabeste
Orice fel de miscare este benefica, dar daca vrei sa slabesti este bine sa maresti ritmul. Mersul iti imbunatateste sensibilitatea la insulina, creste energia, reduce stresul si scade tensiunea arteriala, dar pentru a pierde kilograme trebuie sa fii ceva mai energic.
Si pe masura ce trece timpul, ai grija sa nu ramai mereu la acelasi nivel, trebuie mereu sa cresti intensitatea sau durata exercitiului, putin cate putin.
Mit 3: fie ca mergi fie ca alergi, arzi acelasi numar de calorii
Studiile de laborator arata ca alergand arzi cu 30% mai multe calorii decat mergand, asa ca acest mit este in mod clar spulberat. Asta pentru ca alergatul necesita mai mult efort, ceea ce iti va solicita mai mult muschii.
In timp ce alergi, iti ridici greutatea corpului cu fiecare pas, in timp ce atunci cand mergi, un picior ramane plasat intotdeauna pe sol.
Mit 4: Poti transforma grasimea in muschi si invers
Acest lucru este imposibil, intrucat muschii si grasimea sunt doua tesuturi total diferite. Poti avea aceasta impresie in jurul varstei de 30 ani, atunci cand masa musculara incepe sa scada daca nu este intretinuta prin activitati sportive regulate.
Rata metabolismului scade cu 3% la fiecare 10 ani, indeajuns incat sa se adauge aproximativ 10 kilograme de-a lungul vietii. Grasimea se depoziteaza in zonele unde inainte aveai muschi bine definiti, precum partea din spate a bratelor. Femeile au mai multe celule grase in aceasta zona si pe masura ce muschii dispar, ele se inmultesc.
De aceea, un program sportiv complex include doua parti: o parte cardio, care sa arda grasimea, si o parte de tonifiere a muschilor.
Mit 5: Muschii "cantaresc" mai mult decat grasimea
La fel ca in cazul fulgilor si al cuielor, un kilogram de muschi cantareste la fel de mult ca un kilogram de grasime. Diferenta o face volumul ocupat de fiecare in parte, caci muschii sunt mai compacti decat celulele grase.
Cel mai bine este sa iti masori masa musculara cu un aparat special, care se gaseste in farmacii si centre de sanatate, astfel incat sa vezi daca te afli in sfera normala, sanatoasa. Daca nu, trebuie sa mergi neaparat la sala pentru a intra in proportiile normale.
FunDaaa?:X
eu1893 întreabă: