Eu invat cuvinte noi mereu din limbi straine, repet mai multe cuvinte timp de 5 zile, asa le bag in memoria de lunga durata, bine nici asta nu ajuta ca cuvintele au intelesuri diferite asa ca invat propoziti mai multe cu ele
Hm, eu atunci cand învăț o limbă memorez fraze nu cuvinte (și d-alea de *uz*), gen structura lor ( unde stă predicatul - verbul - subiectul ) în frază, memorarea cuvintelor fără context pare cam ...eh
Asa e, ai dreptate si eu la fel, am o carte in pdf cu propoziti
în romană sau, xddd
In norsk
Offff
Stii ce imi place la norvergia? ca are doua 2 limbi scrise dar poti inalni un norvergian care vorbeste un dialect care nu inseamna cu nici una din acele 2 limbi, minunat
*mind blown*
Folosești cam mult caractere "extra", nu crezi?
Hm, poate da care-i faza adică nu-ți convin sau cum?
XDD
Oh, not, my dear, my retina is every now and then bleeding from... "nothing".
Băăă
Just... chinezul/japonezul ăla mă termină.
I should take some medicine...
E chinez, îl cheamă Lucas și face parte dintr-o trupă( nct ) ( deci nu asculți kpop, offf), am cateva piese în playlistul meu ( cred că gen nici eu nu mai știu ce-i pe acolo, xdd)
https://goo.gl/images/1XrSXL
^^
Au, nu! Domane Ferește!
Eu nu suport muzica în română, dar pe cea în chineză...
E chinez dar locuieste în Coreea de Sud și cantă în coreeană
NCT (Hangul: 엔시티) is a South Korean boy group formed by SM Entertainment
cu puțină engleză
na dacă vrei, *Domane* Xddddd
https://www.youtube.com/watch?v=4pz-ffTOlY8
He he...
Ce bine că nu intenționez să accesez link-ul
Xdd
ăsta-i sindromul Catarig sau sindromul *douăzeci douăzeci* că ambele îs la fel de proaste?
Nu inteleg ce vrei sa spui.
Esti ciudat, vorbesti ciudat, de ce afectiune suferi?
Afectiunea se numeste Tumblr
Oke și cifrele alea ff random cu ce pot să le *asociez*, huh?
Ce inveti? daca e vorba de istorie nu sunt random deloc. evenimentele sunt cronologice.
Nu-i istorie...
Ce e?
Eh, lasă ^^
Cu o fraza.n-ai auzit pana acum?
3.141 - "can I get a"... dupa lungimea cuvintelor se formeaza numarul.
Depind o gramada de chestii. De exemplu retin usor curiozitati sau informatii din istorie si geografie fata de stiintele naturii.
Totusi cel mai usor retin vizualizand. De exemplu trebuie sa retin un drum il retin foarte usor.
alexandradlr întreabă: