Buna! Mama mea a avut ceva ce semana cu asta http://www.bzi.ro/public/upload/photos/0/Ulceor_la_ochi.jpg, insa putin mai mic, si tind sa cred ca a fost un ulcior. S-a dat cu crema de galbenele pe el + masti cu argila, lasata sa se usuce apoi clatea cu putin ceai (tei, musetel, nu conteaza). Orice s-ar intampla, fie ca te doare, te mananca, etc, nu il presa/atinge, ca poate ii faci mai rau, si evita machiajele de orice fel. Poti sa tii pe locul respectiv o compresa sterila cu apa sau ceai cald. Si nu uita: nu folosi acelasi prosop cu cei din familie(daca e sa fie ulcior sau orice altceva in afara de "tras curent", se poate lua si la ceilalti), daca pui mana la ochi, spala-te bine pe maini inainte, si pastreaza igiena asta in permanenta. Un ulcior de genul asta ar trebui sa treaca intr-o saptamana, maxim 2, daca nu, dai o fuga la medicul de familie/dermatolog si vezi ce-ti zice. Pupici!
Cred ca ai conjunctivita.
Poti merge la faramcie, nu ai nevoie de prescriptie medicala, se trateaza cu picaturi sau pastile. bafta!
Nu exista "am tras curent" pur si simplu NU EXISTA.Aerul rece, ca si la dinti, poate (foarte putin insa) agrava o inflamatie existenta deja dar nu e un factor provocator.
Probabil ca-i ulcior ..foloseste un unguent sau in cel mai rau caz.antibiotice..in 2-3 zile dispare.