Nu esti chiar asa de slaba, cred ca esti destul de bine la 40 de kg in raport cu varsta, cam atat aveam si eu acum cativa ani.Degeaba te chinui acum sa te ingrasi mancand f mult pentru ca va veni un moment in care te vei mai ingrasa, stii fiecare se dezvolta diferit asa ca nu iti face griji.Ar trebui sa te simti chiar norocoasa pentru ca multe persoane ar vrea sa fie slabe, deci sfatul meu lasa timpul sa treaca si vei observa ca vei mai pune cateva kg.
Foarte bine zis @EllyCORE si eu la 16 ani am 45 de kg si arat chiar bine, nu pare ca sunt foarte slaba.
Iar tie, @blondik98 tin sa iti zic ca eu din cate imi amintesc eram putin mai slabuta decat tine si chiar imi placea, nu uita ca multe persoane ar vrea sa fie in locul tau, asa ca profita de acest lucru
Atat aveam si eu la 12 ani si sunt baiat...pe mine sportul m-a ajutat sa mai pun kg.
Buna!
Pai inceraca sa te ingrasi sanatos.Mananca carne de pui, de porc, de peste, de vita, legume proaspete, congelate sau fierte, incearca sa mananci multe lactate(lapte, iaurt, branza), si foate multe legume.
incearca sa cauti pe google niste diete de ingrasare.
sa iti dau un exemplu:
dimineata mananci niste oua prajite, un iaurt, branza si paine integrala
la pranz niste carne de porc
seara un iaurt sau branza
incearca sa mananci cand iti e foame si ai grija sa nu te trezesti cu vreo frumusete de burtica inestetica.
eu sper ca te-am ajutat.pwpiki:*
Hei! Calmeaza-te, si eu la 12 ani eram foarte slaba si nu imi era jena, decat sa vad fete cu suncile pe afara, mai bine mai slabute, o sa mai cresti si ai tot timpul sa te ingras
Vai draguta mea, la varsta ta esti super ok crede-ma, nu incerca sa te ingrasi, esti micuta deocamdata, nu fa prostia care am facut-o eu.
cand eram de varsta ta eram la fel ca tine 40-41kg, si incepeam sa ma ingrijorez, nu stiam eu de net atunci sa caut metode cum sa ma ingras asa ca rasfoiam reviste si intrebam prieteni -prietene- si toti imi spuneau sa nu mai apun asta pentru ca doar imi doresc nu o vreau si imi spuneau ca am sa le dau dreptate mai tarziu, nu ii intelegeam eu pe ei atunci 4 luni am mancat incontinuu mai ales seara dupa ora 8 ca asa auzisem pe cele care tineau cura ca nu mananca seara dupa 8 deoarece se ingrasa, si cu toate astea nu m-am ingrasat. m-am descurajat, cu toate ca eram disperata, , ziceam las ca imi vine vremea si mie, imi explicau prietenii ba chiar si doctorul ca asta este metabolismul meu deocamdta dar sa nu zic hop pana nu sar santu si uite ca am 21 de ani si mi-as dori macar cu 5kg sa am mai putin la 18 ani am batut recordul am fost plinutza nu exagerat dar cat de cat ) acum mi-am mai revenit si inca incerc sa tin o dieta corespunzatoare sa mai scad si eu de la 60 insa nu prea reusesc.
asa ca scoate-ti asta din cap (cum sa te ingrasi)risti cand te apropii de varsta de 16-17 ani sa tii diete sa faci sport din cauza a ce iti doresti tu acum, iti dau doar un sfat, acum ai pus intrebarea cum sa te ingrasi iar peste vreo 3 ani vii cu intrebarea cum sa slabesti.
Corpul nostru asa ni l-a dat Dumnezeu, iar tu daca acum ai 40 de kg e bine cat de cat avand in vedere varsta, gandeste-te ce beton o sa arati la 16-17 ani, pentru fetele care sunt slabe au foarte mult avantaj fata de celelalte mai plinute, iar daca vrei sa te pastrezi frumoasa si corpolenta mananca sanatos, nu in exces ca mai tarziu sa iti para rau, crede-ma
te pup,
Depinde de metabolismul tau! Daca ai sa mananci peste masura o sa ti-l dai peste cap si poate sa fie foarte rau in sensul ca te vei ingrasa enorm.Incearca sa faci un sport, sa iei vitamine.
Eu am 16 ani si 48 de kg si ma simt ft bine in pielea mea... cel mai important e sa te simti bine in pielea ta