Discuta problema ta cu un profesionist, sunand GRATIS la TELEFONUL COPILULUI: 116111
Ori, iti poti instala aplicatia din linkul acesta si poti vorbi cu un psiholog, care va pastra confidentialitatea discutiei.
https://www.tpu.ro/......116111-ro/
Intr-adevar, poti vedea un terapeut/psiholog.
Cu vorbitul cu oamenii te inveti prin practica. Totusi, cu colegii tai, copii de varsta ta, n-ar trebui sa-ti fie greu sa vorbesti, de aceea ar trebui sa cauti ajutor.
Spune-i si mamei tale.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Stai linistita. Asa eram și eu in generala. ‘)) Îți e teama sa vorbesti și te bâlbâi..pentru ca nu ai încredere in tine. Nu poți lega doua vorbe cu colegele tale pentru ca îți e teama sa nu rada de ce spui. Înțeleg. ‘)) Încearcă sa lucrezi la tine. La încrederea ta. Și după o sa observi cum o sa te deschizi incetul cu incetul la oamenii din jurul tau. ‘)
Buna,
Esti timida iti este frica ca vei gresi si stai cu gandul daca fac asta si gresesc daca se rad de mine!
Faza cu fata clasei ai doar emoti nu esti obisnuita si poate nu iti place cand se holbeaza toti la tine.
Faza cu prieteni poate nu iti place sa ai multi prieteni si iti faci mai greu pentru ca nu vrei prieteni falsi.
Cauze posibile
————————
Timiditate: Balbaitul. Si frica de a sta in fata clasei mai exact de a fi privita.
Stima de sine scazuta: Crezi ca nu esti destul de buna.
De exp daca tu gandesti negativ asa te vei simti gandeste pozitiv si te vei simti bine.
Aceste simptome sunt într-adevăr foarte asemănătoare cu anxietatea socială, și nu cred că ar trebui să le ignori, ar trebui să apelezi la un terapeut care se ocupă de așa ceva, cineva care știe ce face. Din câte știu această boală nu poate fi tratată sau se tratează în timp foarte greu, depinde de caz. Dacă e luată din timp ai mai multe șanse să te vindeci și să fi normală ca toți ceilalți.
User252426 întreabă: