| Kostzy a întrebat:

Hello.Am o mica problema.In fiecare zi simt o durere apasatoare in capul pieptului.Dar e ingrozitoare,si mi se intampla doar cand stau intins in pat pe spate.Dureaza in jur de o jumatate de ora, simt ca nu pot sa respir si inima imi bate tare. Uneori mi se intampla si de doua ori pe zi.Ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Parmalat a răspuns:

Ce spui tu seamana cu o hernie hiatala si boala de reflux gastroesofagian (esofagita de reflux).

Muschiul care separa toracele de abdomen s-a slabit sau s-a rupt (de obicei din cauza unei traume sau accident) si stomacul are acum tendinta sa patrunda in sus catre esofag. Cateodata ajunge sa apese pe inima si apar tulburari de ritm cardiac.

Din cauza asta orificiul dintre stomac si esofag se deschide mai mult decat trebuie si permite acidului din stomac sa ajunga in esofag si sa produca arsuri.

Din cauza ca acel muschi e implicat in procesul de respiratie, tot acest proces poate fi insotit si de tulburari respiratorii.

Trebuie sa mergi la Gastroenterologie ca sa-ti faca o endoscopie digestiva: se baga pe gat un tub cu o camera de luat vederi, pe esofag pana in stomac si se analizeaza cat de intinsa e arsura si cat de mare e hernia.

Dupa aia o sa-ti dea un tratament si o sa-ti faca niste recomandari pe care pot sa ti le spun de acum:

- sa ridici capul patului cu cativa centimetri pentru ca acidul din stomac sa nu mai poata urca pe esofag
- sa slabesti daca ai greutate prea mare pentru ca grasimea acumulata pe abdomen agraveaza boala
- sa renunti pe cat posibil la alimentele care cauzeaza aciditate, in special cafea
- sa mergi mai mult pe jos pentru ca stomacul sub propria greutate sa revina la locul lui normal

E foarte important sa mergi la doctor ca sa-ti confirme diagnosticul si sa-ti dea tratament pentru ca boala asta se agraveaza daca e lasata netratata si se ajunge la operatie sau chiar mai rau.

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nimeni nu stie m ai bine decat medicul, mnergi la medicul de familie sa te consulte, sa faci o analiză Ekg. Succes.

| WaterDrop a răspuns:

Poate fi un junghi intercostal, o intindere, o problema de natura psihica sau probleme mai grave. Poate practici vreun sport sau ai facut o miscare brusca in ultima vreme? Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu parintii tai pana sa devina ceva mai grav si sa consultati un doctor.Succes!