| Sjhxjcks a întrebat:

Hello
Cred ca am anxietate sociala. De fiecare data cand vin rudele la mine mă comport ciudat și parcă și eu vad asta
Sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atacul depanica nu apare niciodata asa din senin, ci dupa ani de depresie si anxietate, ani in care ai ignorat boala si acum s-a declansat fiindca ceva anume, te-a speriat.
Iti recomand sa mergi la medicul psihiatru pentro o consultatie si evaluare corecta, fiindca acest atac este doar un simptom care apare in anumite boli.
Sanatate multa!

| sierra1 a răspuns:

Pas 1 (așa cum iți spusesem și altă dată, degeaba desigur...) - du-te la medic să elimini particula "cred". Apoi mai vb dacă avem ce.

https://www.tpu.ro/dragoste-si-sex/buna-cred-ca-sunt-insarcinata-ce-sa-fac/

| Cipi1212 a răspuns:

Când vin rudele la tine ar trebui să fii ok.

| sammie a răspuns:

Ca sa ai anxietate sociala trebuie sa te comporti asa cu mai multa lume, nu numai cu rudele. Daca te comporti ciudat doar cu rudele atunci ai tu o problema cu ele sau nu te simti bine in preajma lor.

| Sjhxjcks explică (pentru sammie):

Si cu alte persoane chiar și necunoscuti

| KovacsB a răspuns:

Poate nu ai nimic si ai niste rude ciudate care te fac sa te simti inconfortabil.

| ZitaRita a răspuns:

Și eu simt asta uneori, nu știu de ce și am auzit ca asta nu prea se poate trata, nu am fost la psiholog ca îmi este cam rușine, dar am fost la mai mulți psihiatri și mi-au spus toți alte lucruri!

| ZitaRita a răspuns (pentru ZitaRita):

Îmi poți da mesaj sa vorbim despre asta

| Mindfulness a răspuns (pentru ZitaRita):

Vezi că la psihiatru ar trebui sa iti fie rușine să mergi nu la psiholog, tu vezi lucrurile distorsionate.

| RobertNagy a răspuns:

Plimbare în natură de obicei reduce anxietatea sau apelati un psiholog.