Infertilitatea (in acest caz a mamei prietenei tale) poate avea foarte multe cauze, dar majoritatea afectiunilor implicate nu sunt ereditare.
Prietena ta are aceleasi sanse sa ramana sau nu insarcinata ca si orice alta femeie de pe planeta.
Daca este clinic sanatoasa si nu are afectiuni ce i-ar putea micsora sansele de a ramane insarcinata, atunci va putea fara probleme, dar pentru asta trebuie sa isi faca o serie de analize, incepand cu un profil hormonal si o consultatie ginecologica care sa ii confirme ca aparatul reproducator functioneaza corespunzator.
Daca are probleme de sanatate, atunci povestea poate fi alta, dar acest lucru nu are deloc legatura cu felul in care mama ei a ramas insarcinata, ci strict cu faptul ca prietena ta are anumite afectiuni medicale care pot sa apara la absolut oricine.
Infertilitatea nu este o afectiune in sine, ci este o conditie, o complicatie, determinata de alte afectiuni (si sunt mult prea multe pentru a le insirui rapid).
Depinde de afectiunea ce a dererminat infertilitatea in cazul mamei ei.Majoritatea, cam 98-99% dintre afectiunile acestea determinante ale infertilitatii NU sunt ereditare, deci copilul nascut dintr-un cuplu cu astfel de probleme va avea fix aceleasi sanse sa dezvolte sau nu afectiuni relationate cu infertilitatea ca si un copil nascut dintr-un cuplu foarte fertil, care a obtinut sarcina pe cale naturala din prima incercare, de exemplu.Este irelevant.
Ea, daca are de exemplu cicluri neregulate, atunci exista o dereglare hormonala care determina alte afectiuni precum sindromul ovarelor polichistice.Acesta afectiune este un factor important in ceea ce priveste fertilitatea/infertilitatea.Desigur, se poate corecta prin tratament, dar pentru a determina daca ea are probleme cu fertilitatea sau nu, indiferent de ce afectiune anume o provoaca (exemplul de mai sus este la intamplare ales dintre cauzele cele mai des intalnite in cazul infertilitatii), va trebui sa faca o serie de analize si sa consulte un medic. Daca ea are probleme de genul sau nu (statistic exista sanse mult mai mari sa nu aiba), este total independent de problemele parintilor.
Se considera ca exista o problema de infertilitate abia dupa 1 an de incercari in a obtine o sarcina.
Daca acesta este sau va fi cazul, atunci va trebui sa mearga la medic, sa faca analizele recomandate in scopul de a identifica afectiunea ce cauzeaza aceasta problema.In urma diagnosticului va primi tratament si indrumari.
Daca, insa, persoana in cauza are cicluri neregulate, nu ar trebui sa astepte 1 an, nici mai putin, ci ar trebui sa se prezinte mai intai la endocrinolog si mai apoi la ginecolog, fiind evident ca exista dereglari hormonale care ar putea cauza diverse complicatii si afectiuni.
Multa sanatate!
anonim_4396 întreabă: