| Unleashed00 a întrebat:

Hello guys! big grin As dori sa ma ajutati cu cateva pareri daca se poate. Bunicul prietenului meu a murit din cauza unei boli la plamani, mama lui de asemenea a avut TBC cred dar s-a tratat. El cred ca sufera de aceeasi boala deoarece sufera de acele simptomele. Exista riscul sa iau si eu virusul de la el? Nu am avut relatii sexuale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tuberculoza este data de o bacterie, nu de un virus. Aceasta nu se transmite pe cale sexuala, ci pe cale respiratorie, stand in aceeasi incapere cu un pacient bolnav care tuseste. Daca banuieste ca are tuberculoza, sa mearga urgent la medic. Boala se vindeca intotdeauna daca tratamentul este inceput repede. Tu esti contact si, daca el are TBC, va trebui sa te testezi fiindca e foarte posibil sa fi luat boala

2 răspunsuri:
| ZEU93 a răspuns:

Exista o mica probabilitate sa-l iei si tu sad

| danyak47 a răspuns:

Da