anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hello, revin cu o intrebare!
Vreau sa merg la medicul de fam sa iau o trimitere la ginecolog, si am inteles ca pentru. a beneficia de consultatie gratuita trebuie sa fiu inscrisa la Casa de Asigurari. Am cautat pe internet cu CNP-ul sa vad daca sunt inscrisa, si imi apare ca sunt insa cardul de sanatate nu a fost emis. Stiu ca acesta trebuie sa vina acasa odata cu implinirea varstei de 18 ani, dar la mine nu a venit. Deci pot fi consultata gratuit fara cardul acela? Si daca se poate, si ma consult si se constata ca trebuie sa fac testul Papa nicolau, pe baza trimiterii acest test poate fi si el gratuit? sau trebuie platit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuie sa ai cardul.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acum te ai " trezit" in Decembrie sa vrei cardul? Pina acum ce ai pazit? Toata vara ce ai facut, trebuia sa te interesezi la casa de asigurari de card, luna decembrie este o lună in care sunt sarbatori zile libere si nu i ti vor rezolva problema cei de la casa de asigurari, o sa te amîne cu cardul pana in ianuarie, atunci o sa ti l dea, asa ca numai colinda aiurea la casa de asigurari unde nu vei rezolva nimic, scoate bani si mergi la orice cabinet ginecologic ca se vor inchide si alea daca mai stai mult pe gînduri te prinde Craciunul si atunci nu gasesti pe nimeni nicaieri.

| iulianr a răspuns:

Mergi la Casa de Asigurari sa ceri o adeverinta provizorie. Din cate tin minte aceastab este valabila 60 de zile/ pana ce activezi cardul si totodata sa intrebi daca s-a intamplat ceva cu acel card. Fara card sau adeverinta nu va fi decontat nimic.

| mi25 a răspuns:

Nici un medic speciaist nu consulta gratuit daca nu ai trimitere de la medicul de familie, deoarece nu face consultatii pe banii lui. Medicul de familie poate sa-ti dea trimitere pentru consult de specialitate gratuit - daca ai card de sanatate sau adeverinta de la CAS. De asemenea poate sa-ti dea trimitere pentru consultatie cu plata.
Fara card de sanatate sau adeverinta de la CAS medicul de familie face consultatii doar cu plata.
De aceea trebuie sa mergi La Casa de asigurari de sanatate si sa lamuresti situatia cardului de sanatate.
Doar medicii au lista cu testele care se fac gratuit. Iti spune medicul de familie.

| LaviniuA a răspuns:

Mergi la Casa de asigurări, ca sa îți dea o adeverința temporara, pana primești cardul. Vei putea folosi acea adeverința in locul cardului.