| misu_7777 a întrebat:

Hello TPU! Am si eu o nelamurire foarte mare. De 3 zile mi-a intarziat ciclul menstrual si asta imi cam da batai de cap. NU vreau sa fiu insarcinata. Ma macina ideea dar eu cu iubitul meu nu am mai facut-o de luni bune... si de atunci pana acum mi-a venit ciclul regulat si bineinteles ca foloseam prezervativ. Nu stiu ce sa cred. O fi si de la stres? Saptamana aceasta am avut 3 teze si a fost epuizant. Pls help! fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Yng a răspuns:

Nu ai de ce sa te ingrijorezi. ciclul menstrual mai intarzie nu vine mereu fix in aceeasi zi stai cat se poate de calma. daca nu ai mai avut contacte sexuale de luni bune nu ai cum sa fi insarcinata mai ales ca pana acum ai avut ciclu menstrual. datorita stresului poate sa intarzie sau pur si simplu ai racit putin la ovare. daca tot nu`ti vine incearca metoda traditionala. pune o sticla cu apa fierbinte pe burta inainte sa te culci si iti va veni menstruatia iar daca nu du`te la farmacie si intreaba de niste pastile pentru "cistita" eh bine asa se numeste raceala la ovare. Bafta!

3 răspunsuri:
| misu_7777 explică:

Tin sa va ajunt ca mi-a venittt! dar imi curge destul de putin thinking

| madiy1317mmlove a răspuns:

Na-i dc sa te ingrijorezi fiindca probabil e de la stres da totusi ar trebii sa faci un test de sarcina sau sa mergi la ginecolog... poate doar ai racit

| serenna19 a răspuns:

Nu te impacienta, sunt multe cauze care pot duce la intarzierea ciclului menstrual. Exlcuzand sarcina, una dintre principalele cauze poate fi un dezechiliru hormonal. Daca spui ca nu ai mai avut activitate sexuala de luni bune, atunci este posibil ca un dezehilibru de acest gen sa fi facut sa iti intarzie ciclul. Alte cauze pot fi: o raceala, folosirea anumitor medicamente, stresul, emotiile puternice, etc.
Daca ai fi ramas insarcinata acum luni bune si ti-ar fi venit ciclul peste sarcina (este posibil), ai fi avut pana acum si alte simptome, si probabil ti-ar fi crescut si burtica (depinde acum cate luni ai avut ultimul contact sexual.). Dar ai zis ca foloseai prezervativ, deci nu ai fi putut ramane insarcinata decat daca s-ar fi spart un prezervativ, si daca acest lucru s-ar fi intamplat intr-una din zilele in care erai la ovulatie.

Deci, probabiltatea ca tu sa fii insarcinata este foarte mica, dar eu iti recomand in primul rand sa faci un test de sarcina (daca ai ramas insarcinata acum caeva luni, iti va iesi sigur pozitiv), iar daca iese negativ, fii sigura ca nu esti insarcinata! Apoi, daca iti mai intarzie ciclul inca alte cateva zile, iti recomand sa te duci la un medic de specialitate, deoarece va descoperi cauza, te va ajuta sa o elimini printr-un tratament adecvat pe care numai un medic ti-l poate da, si implicit sa ti se regleze ciclul menstrual.

Multa bafta, si stai calma :*