Bună!
NU ai dat detalii : cât timp ai luat AC şi pentru ce,...
Bănuiesc că ţi-au fost prescrise pentru dereglări menstruale!
Având în vedere că şi în timpul tratamentului cu AC ( am observat că ) ai avut dereglări menstruale ( la terminarea foliei a 3-a ), aş zice că vei avea alte DEREGLĂRI la întreruperea AC!
Oricum, NU există o "regulă generală" care să prezică asta, dar sunt POSIBILE întârzieri.
Toate cele bune.
Am luat AC timp de 7 luni fiindca pe ovarul stang am avut un chist de marimea unui ou. Inainte sa iau AC, nu am avut probleme cu menstruatia, intotdeauna imi venea la timp, +/- o zi. In timpul administrarii AC, menstruatia imi venea in a 4-a zi. Am decis sa nu le mai iau, fiindca cantitatea sangelui eliminat la menstruatie a fost foarte mica in ultimele 2 luni. Am terminat ultima folie si imediat ce au inceput cele 7 zile de pauza, am folosit prezervativ in timpul actului sexual.
N-ai precizat dacă ( ACUM ) ai fost la control şi dacă ai făcut o ecografie pentru a fi SIGURĂ că acel chist s-a eliminat/resorbit...
Dacă ai scăpat de acel chist, atunci e OK că ai întrerupt AC.
Dacă acel chist NU s-a eliminat/resorbit, atunci este NECESARĂ o chistectomie ( operaţie de extirpare chist ovarian )!
O zi frumoasă.
Depinde daca ai avut probleme cu menstruatia inainte de anticonceptionale. Daca nu ai avut probleme, ar trebui sa vina normal. Eu am avut amonoree si mi-a venit menstruatia regulat cu AC, dar dupa ce le-am oprit nu a mai venit regulat.
Luannah întreabă: