| emmaswan a întrebat:

Hello TPU! Intrebarea mea este: cum este menstruatia dupa intreruperea anticonceptionalelor? Va intarzia sau va fi normala ca si inainte de a incepe administrarea de AC?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : cât timp ai luat AC şi pentru ce,...
Bănuiesc că ţi-au fost prescrise pentru dereglări menstruale!

Având în vedere că şi în timpul tratamentului cu AC ( am observat că ) ai avut dereglări menstruale ( la terminarea foliei a 3-a ), aş zice că vei avea alte DEREGLĂRI la întreruperea AC!

Oricum, NU există o "regulă generală" care să prezică asta, dar sunt POSIBILE întârzieri.

Toate cele bune.

| emmaswan explică (pentru bursuc001):

Am luat AC timp de 7 luni fiindca pe ovarul stang am avut un chist de marimea unui ou. Inainte sa iau AC, nu am avut probleme cu menstruatia, intotdeauna imi venea la timp, +/- o zi. In timpul administrarii AC, menstruatia imi venea in a 4-a zi. Am decis sa nu le mai iau, fiindca cantitatea sangelui eliminat la menstruatie a fost foarte mica in ultimele 2 luni. Am terminat ultima folie si imediat ce au inceput cele 7 zile de pauza, am folosit prezervativ in timpul actului sexual.

| bursuc001 a răspuns (pentru emmaswan):

N-ai precizat dacă ( ACUM ) ai fost la control şi dacă ai făcut o ecografie pentru a fi SIGURĂ că acel chist s-a eliminat/resorbit...

Dacă ai scăpat de acel chist, atunci e OK că ai întrerupt AC.

Dacă acel chist NU s-a eliminat/resorbit, atunci este NECESARĂ o chistectomie ( operaţie de extirpare chist ovarian )!

O zi frumoasă.

3 răspunsuri:
| kashmira a răspuns:

Depinde daca ai avut probleme cu menstruatia inainte de anticonceptionale. Daca nu ai avut probleme, ar trebui sa vina normal. Eu am avut amonoree si mi-a venit menstruatia regulat cu AC, dar dupa ce le-am oprit nu a mai venit regulat.