| PierceLover a întrebat:

Hello, TPU!
Miercuri seară imi pun aparat dentar și am emoții.
Am auzit că doar tare după ce îl pune și nu pot să mananc de toate.
Imi este groază de spălatul pe dinți de 3-5 ori pe zi.
Voi ce experiențe aveți?
App, am nevoie se de elastice care leagă partea de sus de partea de jos. Am premolarii de jos lipsă și este posibil să îi scoată și de sus.
Sunt înfricoșată.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa ce iti pui aparat dentar te simti precum hannibal lecter. laughing si adevarat ca doare pana iti indreapta dintii. Poti ameliora durerea cu analgezice.

2 răspunsuri:
| Yurisa a răspuns:

Te doare primele doua-trei zile.
In rest da. Nu ai voie sa mesteci guma de exemplu
Faza cu elasticele vine nao tarziu. E suportabil

| Anișca13 a răspuns:

Am purtat aparate dentare (sus și jos) mai bine de 5 ani. Ultima dată am purtat 3 ani sus și 3 ani jos.
Prima săptămână este nasoală până te obișnuiești cu aparatul. O să ai o listă cu diverse alimente pe care NU trebuie să le consumi ( le vei consuma după o perioadă fără să mă ți cont de acea "listă" laughing ).
Spălarea pe dinți se face de 2 ori pe zi (dimineața + seara), sau depinde de tine. Vei avea în permanență la tine o periuță specială pentru aparatul dentar (mai ales când ieși în oraș/ mănânci și îți vor rămâne resturi între brackeți.
La capitolul elastice e nasol la început, eu abia mă obișnuisem cu ele mai ales când trebuie să le porți tot timpul. Când le porți seara nu e o problemă, dar când le porți și ziua și trebuie să le scoți (să mănânci) și apoi să le pui la loc...

Nu ai de ce să îți fie teamă. E greu până te obișnuiești, după nici nu o să mai simți că ai aparat dentar. happy