| Sarab21 a întrebat:

Hello tuturor. Vorbind cu prietena mea despre tot și toate, ea mi-a spus că s-ar putea să fiu în depresie, dar mereu încerc să refuz să cred asa..deși,am toate simptomele care definesc acestă depresie citindu-le de pe net. După despărțirea de iubit,a urmat plânsul foarte mult până m-am obișnuit cu ideea,apoi suferința care este și în zi de azi,dar pe lângă asta văd că acum mă confrunt cu zile în care plâng într-una, momente în care plâng instant,momente în care nu am chef să vorbesc cu nimeni,stau în camera mea în pat,nu am chef să mai ies afară, să mai învăț sau să fac ce îmi place,rareori mai fac lucrurile astea. Când mă simt mai bine și nu sunt prinsă de momentele acelea mai fac câte ceva prin casa(mă refer la activități zilnice,să îmi fac obiceiurile) sau când am o treabă importantă plec în oraș.în rest nu mai vreau nimic,ma simt tot mai tristă,uneori nervoasă, nu dorm noaptea,nu am poftă de mancare(am slăbit foarte mult). Cam astea sunt simptomele pe care le-am identificat din diferite articole,dar știți și voi cum e pe net, mai sunt și chestii neadevărate. Voi ce spuneți? Sufăr de o mică forma de depresie? Ați trecut prin asa ceva? Mulțumesc lui Dumnezeu că nu e mai rău, am văzut cazuri de depresie gravă..multă sănătate tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti un job, fa ceva cu viata ta, fara sa stai si sa-ti plangi inutil de mila ca-n fond nu a murit nimeni si nu s-a intamplat nici o catastrofa, doar ai scapat de un baiat, cu care oricum nu erai compatibila si nu ai fii avut nicicum un viitor fericit.

Dumnzeu le aranjeaza pe toate!
Toti trecem prin una, doua sau mai multe despartiri pana ajungem sa ne intalnim jumatate si atunci stim cu siguranta ca acela este, pe veci al nostru.

Bucura-te ca ai scapat acum de el, inainte sa fii facut gresela vietii sia sa suferi alaturi de un om care nu te iubeste sau te sicaneaza.

| raMLesS a răspuns:

Haoleu, bai fata astea sunt simptome din lipsa de ocupatie laughing Fa ceva cu viata ta, apuca-te de sala, fa sport si invata sa mananci corect, o sa fie mai benefic si pentru fizicul tau dar si pentru psihicul tau... Iesi afara din casa si plimba-te, ocupa-ti timpul cu ceva si fa ceva ca sa devii un om valoros, de-asta ai simptomele astea, pentru ca in subconstientul tau stii ca esti 0 si ca nu esti mai buna cu absolut nimic decat altii... ori schimbi asta, ori ramai la fel, urmand sfaturile de 2 lei din viitoarele comentarii happy

| LexandraLexa a răspuns:

Eu te sfătuiesc să mergi prima oară la un psihiatru pentru diagnostic și după la un psiholog pentru terapie. Între timp, încearcă să ieși cu prieteni pe-afară, menține-ți mintea 100% ocupată, citește serii de cărți sau cărți decent scrise de pe Wattpad, scrie tu pe wattpad povești fără romance sau în care să-ți exprimi starea depresivă în ele(high fantasy cu roialități recomand), machiază-te când îți vine ție, urmărește seriale thriller care să-ți țină mintea numai la ce se întâmplă acolo(Love me if you dare, Save Me, I can hear your voice, Flower of evil, Vagabond), uită-te la anime-uri pe AnimeKage și AnimeG, descoperă-ți hobbyurile și, crede-mă, vei uita că persoana aia a existat.