Stai linistit, posibil te si autosugestionezi citind despre boli.
Ipohondria se tratează la psiholog.
Nu ti mai induce singur bazaconii ca le vei somatiza si chiar dezvolta boli, doar pentru ca te gandesti la ele.
Nu este obligatoriu sa ai diabet daca bunicul are.
Predispoziție la anumite boli pe traseu genetic avem cu totii dar asta nu inseamna ca ne blocam in ganduri negative.
Gandeste te ca la tine nu vine nici o boala si nici nu va veni.
Toate cele bune,
Seara linistita.
O simplă glicemie luată din deget se face pe loc la orice laborator de analize medicale sau la unele farmacii. Dacă bunicul tău are diabet sigur are în casă un glucometru și teste - poți merge la el să-ți faci o glicemie. Asta ca să stai liniștit.
Etapele sunt prediabet (aici mă aflu și eu), diabet de tip II și abia la urmă diabet zaharat de tip I.
Tu poate te afli in etapa de prediabet - din cauza antecedentelor familiale - dar eu zic că nu. Starea ta e din cauza căldurii, efortului, stresului, etc.
Nu tocmai. Diabetul de tip 1 este o boală cu totul separată față de diabetul de tip 2. Diabetul de tip 1 este o boală autoimună care face praf celulele din pancreas care fac insulină. Diabetul de tip 2 este o boală care face glucoza să rămână în sânge mai mult din cauza rezistenței la insulină. Diabetul de tip 2 nu se transformă niciodată în diabetul de tip 1 sau invers.
Glucoza din deget nu este diagnostică pentru niciuna din aceste tipuri de diabet.
Da. Dar dacă este 150 dimineață pe nemâncate îți semnalează faptul că este o problemă.
Nu te pot convinge că nu ai diabet tipul 1. E posibil să ai. De obicei se manifestă prin sete excesivă.