| mitzareal a întrebat:

Help! cam de 1 saptamana sunt constipatstraight face insa am gaze in continuu si am si ceva in afara anusului in partea de sus care daca ating ma usutura! nu stiu ce sa mai fac ajutati-ma insa as vrea ceva fara laxative sau medic va rogstraight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! S-ar putea ca ce ai tu sa fie hemoroizi. Uitece propun eu:
Mai intai incearca sa faci mai multa miscare, dimineata cand te scoli iti mangai sau iti freci burtica in sensul acelor de ceasornic.
Apoi inceraca sa consumi cat mai multe fibre: poti incerca sa iei tarate de psylla, tarate de grau. Se beau cu o cantitate mare de apa in caz contrar poate agrava constipatia.
Poti incerca si semintele de in sau faina de in, inainte se le administrezi se tin CEL PUTIN 30 DE MINUTE, CHIAR MAI MULT IN APA, asta pentru a se putea degaja acidul cianhidric-gustul nu este cel mai grozav dar dupa 2 zile ar trebui sa vezi rezultatele.
Alte variante, exista in farmacii Forlax- pe baza de macrogoli, eficient in caz de constipatie cronica, acuta.
Ce ti-am spus pana acum sunt niste metode blande pentru stimularea activitatii intestinale(peristaltismul), mai exiata si alte varianate dar care pot produce colici, dureri abdominale de exemplu: ceai de crusin, senna, revent(este acel sennalax).
Alte variante: un iaurt+ niste tarate de psylla
Sau dimineata pe stomacul gol, bei o cana de apa rece indulcita cu miere.
Dar de obicei este necesara o alimentatie echilibrata, bogata in legume, fructe, fibre, multa apa
Pt acei hemoroizi in farmacii exista atat sub forma de supozitoare dar si unguent: HEMORZON este foarte bun, contine un antibiotic-tetraciclina, un anestezic local si un antiiflamator.
Incearca sa consumi multe fructe negre inchise la culoare, contin principii active care cresc rezistenta capilarelor(pe timpul asta mai greu) sau fructe bogate in vitamina C

1 răspuns:
| myiau a răspuns:

Manaca fibre( creale integrale, ovar, orz) ajuta. pai sa ai hemoroizi. dar incearca sa mamanci fibre...