Nu chiar, doar că nu m-am mai julit de ani buni chiar și niciodată atât de rău. ^^
Eu cand cadeam si ma juleam la genunchi lasam mama natura sa-si urmeze cursul, nu ma dadeam cu prostii. Da-te cu toate c*****rile si se mai usuca la sf. asteapta.
Păi îmi pare rău că nu puteam să merg pentru că m-am julit chiar atât de rău! Când eram mică și alergam pe-afară, mă împiedicam și veneam cu julituri ( minore ), nu mă dădeam nici eu cu nimic. Însă având în vedere că din cauza acestor julituri nu pot merge și sunt foarte dureroase, mi s-a părut normal să le dau cu " toate c*****rile ", ca să nu se infecteze și să treacă mai repede.
Însă mulțumesc de părere, nu mi-a fost de ajutor.
1. Opreste sangerarea. De obicei, la zgarieturile sau taieturile usoare, sangererarea se opreste de la sine. In cazul in care nu se intampla acest lucru, preseaza rana cu un bandaj sau prosop curat, timp de 20-30 de minute. In acest timp, nu indeparta bandajul pentru a observa daca sangerarea s-a oprit, acest gest ar putea sa afecteze procesul de vindecare si sa reporneasca sangerarea. Daca sangerarea nu se opreste, mergi imediat la spital.
2. Curata rana. Clateste bine zona afectata cu apa curata. Evita sa folosesti sapunul pentru ca acesta poate irita rana. Daca mai raman reziduuri, foloseste o penseta dezinfectata cu alcool pentru a le indeparta. In cazul in care nu pot fi indepartate, mergi la medic. Curatarea ranii reduce riscul aparitiei infectiilor sau tetanosului. Pentru curatarea zonei din jurul ranii, foloseste sapun si prosop.
3. Foloseste o crema antibiotica. Dupa ce ai curatat rana, aplica un strat subtire de crema antibiotica sau unguent precum Neosporin sau Polysporin. Aceste produse nu grabesc procesul de vindecare dar reduc riscul aparitiei infectiilor.Anumite ingrediente continute de unguente pot provoca eruptii usoare la unele persoane. Daca acest lucru se intampla, inceteaza folosirea acestora.
4. Acopera rana. Bandajele ajuta rana sa se pastreze curata si tine bacteriile la distanta. Dupa ce rana este indeajuns de vindecata incat sa nu se infecteze, expunerea la aer este indicata pentru a grabi vindecarea acesteia.
5. Schimba bandajele. Inlocuieste bandajele cel putin o data pe zi sau de fiecare data cand acestea se uda sau se murdaresc.
6. Atentie la orice semn de infectie. Mergi imediat la doctor daca rana nu se vindeca sau observi o scurgere, durere, inflamare, roseata sau caldura in zona afectata.
7. Vaccin antitetanos. Medicii recomanda efectuarea unui vaccin antitetanos o data la 10 ani. Daca rana este adanca sau murdara si daca ultimul vaccin antitetanos a fost facut in urma cu 5 ani, doctorul iti va recomanda un vaccin antitetanos. Indicat este sa-l faci la mai putin de 48 de ore dupa ranire.
Baftă!
Compresa cu rivanol in fiecare zi! Nu doar curatat! Cauta la farmacie pentru un unguent! Insanatosire grabnica!