anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Help me!
De aproape 2 luni ma confrunt cu probleme mari si nu am cu cine sa vorbesc despre acest subiect!
Am facut sex neprotejat cu un baiat (stiu, greseala mea si mi-o asum) iar la cam o luna dupa asta, a inceput cosmarul!
Am observat mici bubite in zona genitala, m-am documentat si am aflat ca erau negi genitali, de aici concluzionand ca baiatul m-a infectat cu HPV… nu am fost la ginecolog deoarece nu am vrut sa le spun alor mei, mi-am luat otet de mere si am scapat de acesti negi (si da, sunt constienta ca virusul inca e acolo) in fine, am crezut ca e totul ok… insa apoi au inceput sa apara mancarimi… pe tot corpul! Mancarimi la modul ca nu mai puteam dormi noaptea, insa cand i-am spus mamei ca ma mananca pielea foarte tare ea mi-a spus ca poate sunt alergica la ceva deoarece la inceput nu am avut nimic pe piele. Acum insa am mici "umflaturi", nu stiu cum sa le numesc, dar sunt destul de insesizabile, insa mancarimile inca exista desi mai moderate.
Problema cea mai mare e ca, in zona genitala, am mancarimi foarte mari (pe exterior) insotite de niste bube mari (arata ca niste furunculi, dar au o piele alba cojita deasupra) iar mie mi se pare ca se inmultesc. Acestea se datoreaza tot HPV-ului? Sau acel baiat m-a infectat cu mai multe boli? sad Si daca da, ce ar putea fi? Herpes nu cred ca este deoarece in interiorul vulvei nu am nimic, doar exterior + secretii albicioase.
Stiu ca trebuie neaparat sa merg la ginecolog, sunt foarte constienta, insa astept sa strang niste bani ai mei, pentru a nu fi nevoie ca ai mei sa afle. La analize deja am vorbit cu mama sa ma programeze, insa am inteles ca acest virus HPV nu se detecteaza prin analize, ci doar prin test Papanicolau, care iarasi, nu imi perimit sa il fac…
Credeti ca pot avea oare o infectie fungica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca esti infectata cu SIFILIS nu cu HPV, ca ala face bube pe corp.
Negii genitali fac bubite numai pe organele genitale, dar ce ai tu pe corp...pare a fii deja o evolutie a bolii numita sifilis.
Cauta pe internet "sifilis pe corp" si vezi imaginile!

| Alexiavln2 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ideea e ca am tot vazut poze cu persoane infectate cu sifilis, iar ce e acolo nu pare deloc a fi asemanator cu ce am eu, deci fie chiar am si google exagereaza sau boala la mine e intr-un stadiu incipient, fie am altceva… dar stiu ca de la sifilis nu faci negi genitali.
inca o chestie ar fi ca, de cateva zile am o rana pe cerul gurii, ceea ce stiu ca e comun la sifilis

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alexiavln2):

Este posibil sa fii luat mai multe boli cu transmitere sexuala nu doar negi genitali, posibil si alte infectii cu HPV (ca-s peste 22 de tulpini) din care 6 produc cancerul de col uterin, mamar, ovarian si bucal, HIV, clamidia, herpes samd.
Te sftuiesc sa faci toate analize de boli cu transmitere sexuala, ca nu-i de gluma la acest moment.

Ai facut ceea ce nu ar fi trebuit sa faci si acum stiu ca suferi, dar ideea este sa le iei din pripa ca sa te poti vindeca.
Fugi la spital la un medic ginecolog, ori chiar la un cabinet de analize medicale care are si cabinet ginecologic, sa-ti ecolteze secretie vaginala dar sa-ti si faca din sage, toate analizele de boli cu transmitere sexuala.
Imi pare rau, dar cred ca te-ai culcat cu cel mai nenorocit barbat, plin cu toate bolile.

| haileewatson a răspuns:

Esti inconstienta si ti s-a zis asta si saptamana trecut cand ai pus aceleasi intrebari si ai zis ca "da da da o sa merg luni la doctor". Fiecare zi in care nu mergi la doctor este o zi in care se poate agrava situatia. Spui ca nu ai bani, dar esti majora deci poti merge frumos la doctorul de familie sa iti dea trimitere la analize si la ginecolog pe gratis. Fiind majora, informatiile tale medicale sunt confidentiale si parintii tai nu pot afla nimic.

| tonyc7 a răspuns:

Trebuie sa mergi la doctor, asta e indicat sa faci. Numai un doctor poate stabili exact ce ai si sa iti dea un tratament adecvat. Bolile luate prin contact sexual sunt numeroase iar cea mai comuna afectiune probabil e herpesul (genital) pe care multi oameni il au.

| MariannN20 a răspuns:

Nu sunt expert sau un ginecolog, dar sigur ai infectie in zona intima, nu stiu ce legatura ai cu baiatul asta unde l-ai cunoscut sau daca a fost o aventura de o noaptea trebuie sa existe un prezervativ, altfel o sa ajungeti unde esti tu acum
eu zic ca ar fi trebuit sa vorbesti de la inceput chestia asta gen sa le zici alor tai ce ti s-a intamplat... nu trebuia sa ascunzi ca faci mai rau daca ascunzi, zi tot adevarul chiar daca ai gresit. fiecare greseste si in plus du-te la un ginecolog barbat sau chiar si femeie poate ti-e rusine, du-te acolo si zic sa te faci bine cat mai repede si data viitoare fii mai atenta cu cine o faci sau de ce baiat dai! daca mai e ceva poti sa scrii