| xDeyaDeeAx a întrebat:

Help! Totul a inceput cu controlul anual la scoala. Asistenta a zis: ,,Hai sa iti testam vederea! Uite-te pe acel panou." Atunci a inceput cosmarul meu. Nu am vazut vreo 3-4 raduri. De curand am fost la oftarmolog. Acolo nu am vazut 3 randuri. Am -1 si -1.25 si am nevoie e ochelari. Mama a spun sa ma gandesc la niste rame...dar imi e frica de ochelari! Daca ceilalti vor rade de mine? Cum vor reactiona? Imi va mai trece sau voi purta ochelari pe viata ( am 12 ani) ? Va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlexandraEpureanu a răspuns:

Da-mi intai voie sa iti urez bine ai venit in clubul miopilor. happy

Daca ti-au fost prescrisi ochelari trebuie sa-i porti, mai ales ca, pentru varsta ta, dioptriile sunt destul de maricele si, din pacate, miopia continue sa se agraveze pe masura ce crestem.

De ras nu cred sa rada cineva de tine, mai ales ca in ziua de azi avem la dispozitie o gramada de rame dragute. Oricum daca vrei sa fii sigura ca nu vei avea probleme cand vei aparea cu ochelarii la scoala poti sa iti pregatesti colegii dinainte spunandu-le ca nu vezi bine si ca trebuie sa-ti pui ochelari; in felul asta atunci cand vei aparea cu ei nimeni nu va fi surprins si nu vei avea parte de nici un fel de comentarii negative.

Si nu mai fi suparici, pana la urma important e sa vezi bine; nu sunt ochelarii astia un capat de tara. happy

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu trebuie sa te temi de ceilalti, numai cei foarte foarte prosti vor rade de tine. Cei pe care ii duce capul macar un pic, vor intelege ca este o necesitate. Iar cei acre te plac, te vor placea si mai mult asa. Din pacate, ai o miopie destul de severa (ma intreb cum n-ai observat pana acum) si va trebui sa porti ochelari. Nu va trece, dar purtarea ochelarilor in fiecare minut te va asigura ca dioptriile vor creste foarte lent si nu vei ajunge niciodata sa porti ochelari tip "fund de sifon". Nu dramatiza atat situatia, e doar o mica problema, iar cu ochelarii te vei obisnui. te vor ajuta sa-ti selectezi si prietenii, in sensul ca cineva atat de tampit incat sa reactioneze prost la ochelarii tai nu are ce cauta in preajma ta.

| 23partyboy a răspuns:

Daca nu vrei ochelari(cu toate ca exista sute de feluri de rame,care mai de care) exista lentile de contact, asa ca nu vad care e problema.iar daca ai bani, in genere exista operatie de corectie a dioptriilor

| OmNom a răspuns:

Eu am mai multe prietene cu ochelari si nu e ceva de gluma nu e ceva groaznic si as zice ca tu sa iti iei ochelari potriviti tie deoarece va trece daca nu ai mult la ochi dar daca nu iti vei lua vei ramane cu probeme de vedere toata viata