| AndreeaLD62652 a întrebat:

HELPP! Acum câteva ore am inghitit în timp ce mâncam coroana dentara a unui dinte.Am încercat sa tușesc, ba chiar mi-am băgat și mâinile pe gat pentru voma dar nimic.Mai mult m-am mai și zgariat in gat cu unghiile.As vrea sa știu dacă va fi eliminată, deoarece eu încă simt ca ar fi în gât deși am încercat sa mănânc, sa beau apa și nu am un disconfort și doar pur și simplu simt ceva în gat uneori. Ce pot face? Va rog sunt foarte speriată...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OmBanal33 a răspuns:

Daca nu mai este in gat acesta o sa treaca prin corpul tau si o sa iasa...
Eu cred ca nu mai este, deoarece daca inca era crede-ma ca tuseai de iti ieseau ochii din cap.
Atunci cand un corp strain este in corp mai ales in gat, corpul reactioneaza ca atare si foloseste tusea iar daca aceasta nu functioneaza recurge la voma pentru curatarea gatului sa spunem asa...

| AndreeaLD62652 explică (pentru OmBanal33):

Nu cred ca mai este deoarece am mâncat, am băut apa de ieri pana azi și când înghit nu simt niciun obstacol, nu tușesc și nu am avut stări de vomă(nu am reușit sa fac asta nici măcar ieri când mi-am pus unghiile pe gat și m-am și zgariat cu unghiile, de asta probabil simt uneori un disconfort acolo, doar uneori când stau )

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca dintele e inca in gat, se vede usor pe o radiografie, asta ca sa nu alegem varianta mai traumatizanta, de endoscopie. Daca nu esti sigura daca dintele ti-e inca in gat, (pentru ca s-ar putea sa se fi dus, dar tu sa-l simti din cauza stresului), poti sa mergi la spital si sa le spui ce s-a intamplat si te vor ajuta acolo. Daca a trecut de esofag, atunci ar trebui sa treaca prin tractul intestinal fara probleme.