Nu e contagioasa. In functie de gravitate, tratamentul se poate face intr-o sectie de reanimare, intr-un spital pe sectia de boli infectioase sau acasa. Ce poti face daca ai o forma usoara, tratabila la domiciliu: regim strict: fara prajeli, oua, grasimi, doar fructe si legume proaspete sau fierte, lactate degresate si carne slaba fiarta timp de macar 4 luni. In plus poti lua, la recomandarea medicului: Essentiale, Silimarina, Liv52 (un singur preparat, nu toate).
Nu! Fa-ti transaminazele lunar pana revin la normal, nu mai lua NICIODATA medicamentele : Paracetamol ( subst activa -acetaminofen, contraceptive orale, izoniazida, clorpromazin, Metildopa, Amiodarona), spune-i anestezistului in caz ca o sa ai vreodata nevoie ( pentru ca nu e voie Halotan, daca s-o mai folosi). In orice caz, de cate ori trebuie sa iei un tratament sfatuieste-te cu un medic, nu lua de capul tau nimic, ai grija de tine( nu alcool, fumat, steroizi de "facut muschi"- scuze, nu am fost atenta daca esti baiat sau fata- dar nu face pitici pe creier ...Sanatate!
Doar hepatita virala este contagioasa. Iar pentru tratament mai bine te adresezi unui medic pentru ca este nevoie si de un regim alimentar strict.
Din cate stiu, am avut eu medicamentoasa si parca nu este contagioasa ...si pentru a ma vindeca am urmat tratament cu liv52 timp de 2 luni si tot atat timp un regim alimentar (dar pe care nu il urmam cu strictete si mai furam si eu cate un cartof prajit sau un pahar cu suc )
imihaistoian întreabă: