| Monyyyyy a întrebat:

Hey, am avut o operația la măsea minte, era in gingie și am fost sa scoată firele, e normal sa mi se umfle gingia de la ultima măsea? Oare inca durează vindecarea, cred ca de ea erau legate firele,, e tare enervant

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da, dureaza 2 saptamini vindecarea depinde de organismul tau in cît timp se vindecă rănile, daca ai alte boli precum diabet atunci procesul de vindecare dureaza si o lună, ai rabdare ia antiinflamatoare exact cum ti a spus medicul care te a operat, tine legatura cu el ca sa il ti la curent cu starea ta de sanatate.

| relian a răspuns:

Cind ti se scoate, opereaza un dinte, masea ce ai tu, locul se inflameaza, chair si vizibil la exterior, dar nu mai mult de 2-3 zile, daca dupa max 3 zile acea umflatura continua sa creasca, sa se extinga, ceva nu este in regula.
Deci ti se extrage sau opereaza un dinte, din momentul ala locul, zona aia incepe sa se inflameze, si continua sa creasca, sa se mareasca dar nu mai mult de 2 zile, dupa care trebuie sa se opreasca si apoi zilele urmatoare sa dea inapoi.

Locul de unde a fost extras dintele sau operatia, se va vindeca in 1-2 saptamani, fctie de fiecare persoana.

Asa ca tu, sau orice om care trece prin asa ceva, la asta trebuie sa fiti atenti, acea inflamare nu trebuie sa se extinda, sa ceasca mai mult de 2 zile, apoi sa ramana asa si in urmatoarele zile sa inceapa sa se retraga.

Cand se observa ca inflamarea tot se intinde, trebuie sa mergi rapid la doctior, ala este semn de infectie.

| jcktmp a răspuns:

E normal ca, după o extracție a unei măsele de minte, să apară umflături sau sensibilitate în zona respectivă, chiar și la câteva zile după îndepărtarea firelor. Umflătura poate fi rezultatul procesului de vindecare, care include și refacerea țesuturilor din jurul zonei operabile. În general, dacă firele au fost îndepărtate și ai avut o perioadă de recuperare de câteva zile, umflătura ar putea fi un semn că gingia încă se vindecă. Totuși, trebuie să fii atentă la orice semne de infecție, cum ar fi roșeață intensă, durere severă, febră sau un miros neplăcut din zona respectivă. În cazul în care ai astfel de simptome, ar fi bine să contactezi medicul stomatolog. Vindecarea poate dura câteva săptămâni, dar ar trebui să observi o îmbunătățire treptată. Până atunci, îți recomand să urmezi indicațiile post-operatorii date de stomatolog (spălături cu apă sărată, aplicarea de comprese reci pentru a reduce umflătura etc.) și să eviți alimentele sau băuturile foarte fierbinți sau tari, care ar putea irita zona respectivă.