| AndreiPrusacov a întrebat:

Hey! Am facut recent un vaccin anti-rabic dupa o muscatura de caine si mi s-a spus ca pe perioada de 1 luna a tratamentului nu am voie sa stau la soare, ceea ce practic inseamna ca n-am voie sa ies din casa, ceea ce nu imi place de loc deoarece vreau sa ies sa ma plimb cu bicicleta.

Stie cineva de ce nu pot sta la soare? Ca as vrea si eu sa stiu,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sofiaaaa001 a răspuns:

Toate vaccinurile au o susceptibilitate diferita la temperaturi mai ridicate, ca si vaccinul impotriva rujeolei de exemplu care este extrem de sensibil la temperaturi ridicate, in timp ce toxoidul tetanic este cel mai putin sensibil.

In cazul tau, vaccinul antirabic este un vaccin care isi pierde din eficienta odata ce e expus la soare. Nu cred insa ca va fi vreo problema sa iesi din casa dar sa stai la racoare sau in zone ferite de lumina si caldura excesiva.