anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey am mincarimi in zona intima,ma maninca labiile, si mereu simt un lichid.Ce pot sa fac? Nu vreau la ginecolog pentru ca deja nu mai sunt virgina, ceva ce pot sa fac acasa va rog.
Sau daca ma duc la farmacie o sa imi dea ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu mergi la ginecolog ci la dermatolog. De altfel, medicul este obligat prin natura meseriei sa pastreze confidentialitatea datelor despre pacient.

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la gineoclog pentru ca farmacistul nu poate sa-ti dea ceva, daca nu stie cu ce te-ai infectat. Ai nevoie de o consultatie gineoclogica si medicul va decide despre ce este vroba,
O problema nerezolvata se agraveaza si in necesita timp indelungat si tratamnete repetate ca sa te vindeci.
Daca ai avut sex neprotejat, probabil ca te-ai capatat cu ceva boli cu transmitere sexuala.

| corbulalbrosu a răspuns:

Vulva reprezinta partea externa, vizibila a organelor genitale feminine care se intinde de la pubis (muntele lui Venus) pana la anus. Pruritul (mancarimea) vulvar reprezinta senzatia de mancarime, furnicaturi la nivelul vulvei si poate sa apara ca urmare a iritatiilor, alergiilor, inflamatiilorsau a unor infectii urogenitale. Iritatiile si alergiile pot fi provocate de sapunul folosit care are un anumit pH necorespunzator, sau produse de igiena intima, de la gelul de dus, sau cremele folosite. Pruritul din zona vulvara poate sa apara si din cauza materialului din care este confectionata lenjeria ta intima. Daca ti-ai inceput viata sexuala este posibil sa fie vorba de o infectie BTS, cu transmitere pe cale sexuala. Trebuie sa mergi la medic in situatia in care pruritul vulvar este insotit si de un alt simptom precum ar fi o schimbare a culorii, a aspectului, sau a grosimii labiilor (umflarea lor). Daca apare durerea la atingerea labiilor la spalarea lor sau in timpul actului sexual, de asemenea daca apaesenzatia de usturime, arsura in momentul urinarii. De obicei pruritul (mancarimea) vulvar nu este o afectiune care sa necesite tratament urgent, totusi din cauza ca poate avea multe cauze, unele dintre ele fiind mai usor de tratat dar altele pot duce la complicatii serioase, este indicata consultatia medicala. Probabil ca o farmacista va sti ce tratament sa-ti ofere pe baza informatiilor didecte primite de la tine. Multa sanatate!

| vocea a răspuns:

Daca asta e singurul simptom, nu stiu ce ar putea fi. Iritatie nu cred, fiindca ar fi trebuit sa te si usture la contactul cu apa, macar putin.
Daca observi ca ai si niste scurgeri vaginale abundente, cu o culoare schimbata, ar putea fi candidoza. Dar in cazul tau nu cred.
Incearca sa vorbesti cu mama ta si sa-i explici si asa scapi de griji. Cu siguranta te poate ajuta mai mult si o sa te inteleaga. Nu este o rusine, n-ai de ce sa-ti faci griji.
Nu ai ce face, daca afla ca nu mai esti virgina asta e, cand ai facut sex ti-a placut, bafta.

| octav005 a răspuns:

Poti sa te duci la farmacie. ii spui ca te mananca pasarica.

Răspuns utilizator avertizat