| popalexandra1234 a întrebat:

Hey.Am o intrebare. daca luna trecuta am avut menstruatie de pe 17.06 pana pe 22.06 adica 6 zile, luna aceasta pe cat o voi avea.Mereu e de vreo 6 zile si diferenta dintre menstruatii este de 26 zile, odata am avut-o si dupa o luna si vreo 5 zile.De cand ar trebui sa fiu pregatita, din ce zii? Voi pleca pe 20 iulie cred in vacanta si nu vreau sa fiu bolnava si sa nu pot intra in apa.Merg intr-un loc cu multa apaaa.Ce as putea lua ca sa o intarzii sau sa vina mai devreme? Am auzit de vitamina k, sau calciu dar totusi as vrea ceva natural daca se poate pentru ca nu vreau sa ma streseze maica'mea ca ce imi trebuie mie sa iau de-alea ca asa trebuiesa se intample si e normal.PLS HELP. FUNDA happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Data la care ar TREBUI să-ţi vină următoarea menstruaţie se poate CALCULA cu "metoda calendarului"!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Apoi, o întârziere ( a menstruaţiei ) de până la 7-10 zile ( faţă de data calculată CORECT cu metoda calendarului ) este acceptabilă - dacă întârzie mai mult, atunci pot fi alte „probleme".


În principiu, cam până în 17 iulie ( +/- 3-7 zile ) ar trebui să-ţi vină menstruaţia.


NU ai ce face pentru ca menstra să vină mai devreme!


NU prea ai ce face nici ca să-ţi amâni venirea menstrei.
Cel puţin, NU acum deoarece este cam târziu...

Vitamina K ( indicată de unii "neştiutori" ) NU întârzie/amână menstruaţia, ci doar REDUCE fluxul sângerării menstruale - vezi detalii la linkul :
http://www.csid.ro/health/cu-menstruatia-in-concediu-2743424/

http://www.medipedia.ro/......mg-ml.aspx


Iar anticoncepţionale trebuiau administrate cel puţin 3 luni ÎNAINTE şi abia în a 4-a lună puteai să faci acel "artificiu" de suprimare/amânare a menstrei.


Deci, dacă vei avea ghinionul să fi "pe ciclu" când vei merge la mare, vei putea folosi OB-uri.
Altă soluţie NU prea există!


Toate cele bune.

| popalexandra1234 explică (pentru bursuc001):

Multumesc pentru raspuns...Nu voi folosii OB pentru ca sunt virgina si am 15 ani deci... App : Pot folosii absorbant ca sa intru in apa pentru ca vreau neaparat sa intru? Sa port niste pantaloni..sau ce? Si pot sa ma imblonavesc daca intru? Si inca o intrebare:atunci cand ies din apa s-ar putea sa ma murdaresc? pentru ca am auzit ca in apa nu mai curge asa tare. happy

| bursuc001 a răspuns (pentru popalexandra1234):

Cu plăcere!

Chiar dacă eşti virgină, poţi folosi OB mini - vezi linkul :
http://www.carrefour-online.ro/......241433.png

Vezi diferenţa de mărime între OB mini şi cele normale la linkul :
http://m.cdn.blog.hu/ki/kittyna/image/ob.JPG

După cum observi din poză, cele mini sunt mult mai MICI - deci, le poţi folosi LINIŞTITĂ chiar dacă eşti virgină!

Vezi şi Prospectul OB mini la linkul :
http://www.prospecte.net/prospect-ob-igiena-intima

Le foloseşti doar pentru 20 ( MAXIM 30 ) minute cât stai în apă, iar când ieşi din apă TREBUIE să mergi să te schimbi ( schimbi OB-ul sau pui absorbant ).

NU poţi sta mai mult de 30 minute în apă deoarece OB-ul se îmbibă cu apă.

NU-ţi recomand să foloseşti absorbant când intri în apă deoarece se îmbibă cu apă mult mai REPEDE decât OB-urile!

Nu trebuie să foloseşti pantaloni ( pentru "camuflare" ).
Înainte de a intra în apă te duci la toaletă şi îţi pui un OB mini, apoi intri în apă şi stai MAXIM 30 minute, după ce ieşi din apă mergi iar la toaletă şi schimbi OB-ul sau îţi pui absorbant.
Când vrei să intri iar în apă REIEI "ritualul".

Asta este SINGURA soluţie acceptabilă!

Poţi intra liniştită în apă că NU te îmbolnăveşti.
Cel mult, dacă apa este mai rece, se poate întâmpla să ţi se reducă fluxul sângerării menstruale sau să se oprească de tot pentru câteva ore.

NU te "murdăreşti" când ieşi din apă dacă NU stai mai mult de 30 minute în apă!


O seară frumoasă.

| popalexandra1234 explică (pentru bursuc001):

Multumesc inca odata si o seara frumoasa si tie.happy

| bursuc001 a răspuns (pentru popalexandra1234):

Cu plăcere!
Mersi şi euwinking


Toate cele bune.

6 răspunsuri:
| DumiY a răspuns:

Buna!
Uite,calculeaza aici http://www.noifetele.ro/articol/ciclu-menstrual/.
Aici iti spune mai bine, nu putem spune noi sigur, pentru ca menstruatia ta este neregulata.

Pa, pa si distractie placuta!

| popalexandra1234 explică (pentru DumiY):

Multumesc pentru raspuns.Am intrat si eu pe site-ul acela dar nu prea il inteleg.happy