| LoveLebadaa a întrebat:

Hey! Am o problema...am o carie intre dintii din fata. Dar pe spatele unuia dintre ei, adica pe spatele unui canin am o "gaurica" facuta de carie, cred. Daca ma duc la dentist ce-mi face? Chiar imi e frica, pentru ca am citit pe net ca o sa-mi scoata nervul :/ si nu vreau asta! Se poate curata pur si simplu cu freza si apoi plomba? Mentionez ca nu ma doare deloc acel dinte.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AllinaDaniella a răspuns:

Buna, da.

Stai linistit/a, ti se curata caria respectiva dupa care dintele este plombat.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă acea carie nu este profundă şi nu a afectat nervul ( nu ai dureri ), atunci NU cred că o să-ţi scoată nervul ( nu are de ce ).

O să-ţi cureţe/polizeze caria respectivă şi va plomba dintele ( "golul" rămas ).

Deci, poţi merge LINIŞTITĂ la stomatolog happy

Toate cele bune.

| Grimmjow69 a răspuns:

Daca dintele respectiv este grav afectat atunci este posibil sa iti omoare nervul, dar stai linistita nu o sa doara pentru ca o sa iti faca anestezie, daca nu este chiar asa de afectat dintele atunci cum a zis @AllinaDaniella iti curata caria respectiva apoi este plombat.

bafta!

| Mary_Nicky_1984 a răspuns:

Pffffflaughingfugi repede la dentistlaughingasa am stat si eu de frica lui si dupa o saptamana de dureri groaznice nu am mai suportat si m`am dus la el! cand am ajuns acolo.ce crezi? nu mai putea sa-i mai faca nimic si trebuie sa o imbracelaughingmaine incep lucrarea! dar du1te repede ca sa nu stai dupa aceea cum stau eu bandajata prin guralaughingsi fara frica! gandeste`te ca dentisul vrea decat sa te scape de probleme:! bafta