| thisissosmileyandshell a întrebat:

Hey. Am şi eu o întrebare... De ceva timp, aproape după orice mănânc mi se face greaţa şi uneori mă doare şi ficatul. Cei drept. eu am probleme şi cu fierea şi cu stomacul. Nu mă prea pricep eu la astea. Aşa că don't judge me laughing)) Am fost cam acum un an la doctor, şi mi-a zis că am fierea alungită şi ştrangulată (nu prea ştiu ce înseamnă chestia asta) în fine. nu mi-a dat să iau ceva în mod special. Mi-a zis să mănânc mai sănătos. Eu mănânc foarte foarte mult dulce, recunosc. Şi ştiu că nu e bine. dar pur şi simplu nu mă pot abţine. Dacă ar fi după mine aş mânca aproape în fiecare zi numai dulce, nu mi-ar trebui mâncare. Şi am observat că după ce mănânc un dulce mi se face greaţă. Şi cum ziceam, mă doare şi ficatul. De ce păţesc asta? Ar trebui să mă duc la doctor? Să-mi fac nişte analize. sau ce pot face?!?!?!?! Este ceva grav? Ce ar trebui să fac pentru că deja sunt super speriată... Dau fundă! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tu cu bună știință îți distrugi sănătatea!
Ai probleme cu vezica biliară, nu cu fierea (colecist) care este o substanță produsă de ficat, de culoare verde și este "aruncată" în intestin de vezica biliară după fiecare masă servită.
În cazul tău, primul lucru este să ÎNVEȚI să mănânci, lasă dulciurile.
Bea ceai de păpădie.
Mergi și la un ecograf, analize ale ficatului.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Du-te la medic, fa analize pentru ficat, pentru depistarea infectiei cu Helicobacter Pilori( e foarte raspandita), fa o ecografie abdominala si apoi un consult gastroenterologic. Daca nu vei tine regim, cum nu ai tinut nici pana acum si nu vei avea mese regulate, nu te vei smti mai bine orice tratament vei primi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Da,du-te la doctor pentru analize amănunţite şi tratament corespunzător,încearcă să te abţii de la dulciuri,înlocuieşte-le cu fructe,miere altceva,mănîncă cât mai sănătos, nu prăjeli, nu grăsimi, nu acidulat, ai grijă de tine.
Te pup!