Eu folosesc smantana. Roaga pe cineva sa te unga pe spate, sau ma rog, unde ai tu pielea arsa, si stai vreo 10 min. La mine functioneaza!
Odata arsura indiferent cu ce ti-ai dat tot nu scapi de usturime, pe viitor nu mai sta si tu la plaja o zi intreaga, in special nu mai sta intre orele 11 si 15, e periculos tare
Hm.Iti spun eu ce..Crema de galbenele e cea mai si cea mai buna.E doar parerea mea, nu trebuie sa ti cont neaparat! Dar chiar ajuta.E antiseptica, antiinflamatoare si multe alte lucruri benefice pentru un ten "ars". Daca nu cumva o ai prin casa..la farmacie gasesti oricand. Sper ca am ajutat.
Dupa ce stai la soare fara crema de soare, imediat, trebuie sa dai cu apa cat mai rece, ca si in cazul unei arsuri clasice opreste agravarea problemei.Eu m-am stropit din plin cu ulei incins de la cartofi prajiti si l-am tinut sub apa rece si doar so rosit, fara sa faca basici etc.Cel mai bine e un dus rece, si cum e vara, rau no sa fie.Batranii o sa-ti spuna sa pui ulei,smantana sau orice altfel de grasime unclusiv untura de porc, dar eu zic ca e cel putin aiurea, mai ales daca te-ai ars bine pe fata si spate.
Fa un dus rece, ia o bluza moale, preferabil sa nu mai iesi pe la soare cam 1 saptamana,cel putin nu intentionat, pana se vindeca si-si revine complet pielea, si dupa pate maneci scurte, ca sa o mai feresti, pentru ca ramane sensibila zona.
Da am facut dus rece..nu a functionat.
Trebuie sa astepti vreo 3 zile si problema se rezolva daca nu apar alte complicatii
Buna, ai putea sa cauti la farmacie o crema special pentru asta dar poti sa iti dai si cu ceva iaurt - iaurtul mai calmeaza durerile -.
Anonima568 întreabă: