anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Aparatul dentar poate avea riscuri? Se poate sa îți pierzi dintele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu lol laughing îți creează doar disconfort și posibil dureri la început, nu poți mânca chiar orice și se mai întâmplă să-ți iasă câte o sârmă care e deranjantă, în rest nu are ce să ți se întâmple

| Violleta2022 a răspuns:

Aparatul dentar se pune pe o grupare de dinti si/sau masele, nu pe doar un dinte si nu are cum sa actioneze ca un cleste, care sa-ti scoata dintele din gura, deci imposibil sa pierzi un dinte, din aceasta cauza.
Aparatul dentar este indicat si folosit pentru a-ti alinia dintii si ajuta la indreptarea unuia sau mai multora.

| Zorn a răspuns:

Nu, nu iti poti pierde dintii. La inceput te vor durea, pentru ca aparatul actioneaza asupra lor, iar dintii nu sunt obisnuiti cu asta. Pe urma, durerea te va lasa. La o luna-doua va trebui sa mergi ca sa iti mai stranga aparatul si atunci dintii iar te vor durea cam o saptamana. Nu prea exista riscuri. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija e sa nu se desprinda vreun bracket si sa il inghiti (slabe sanse) sau sa inghiti o bucatica de sarma atunci cand o schimba, la controlul lunar (din nou slabe sanse, pentru ca o sa te puna sa clatesti gura si sarmulitele sunt extrase manual, cu un cleste, fiecare). Costurile variaza intre 1500-2500 de lei, depinde daca vrei doar pentru dintii de sus/jos sau pentru ambele randuri (plus ca daca ti se rupe un bracket va trebui sa il cumperi tu, e cam 100-150 de lei).

| EllaK5 a răspuns:

Nu. Daca vrei sa iti pui si ai nevoie, te sfatuiesc sa o faci cu toata increderea. Eu am amanat si am ajuns sa imi para rau. Acum, dupa aparat, am dintii foarte drept si sunt foarte multumita de rezultate

| alma200033 a răspuns (pentru EllaK5):

La început ai simțit ceva dureri cu aparatul? Cat a costat? Ai fost nevoita sa îți scoți ceva dinți?

| EllaK5 a răspuns (pentru alma200033):

Da. Nu am sa mint. In prima saptamana m-a durut destul de tare. Apoi, m-am obisnuit. Mai doare cand iti mai strange lunar aparatul, pentru 2-3 zile.
Preturile variaza. Iti recomand sa vizitezi site-uri unde scrie pretul aproximativ. Eu mi-am luat de safir in partea de sus ca sa nu fie foarte vizibil, si de metal jos. Safirul costa mai mult. Daca as da timpul inapoi, probabil ca as opta doar pentru metalic. E si mai optim.
A trebuit sa imi scot doi premolari si o masea de minte, pentru ca aveam dintii prea inghesuiti. La masea a durut mai tare. Acolo am avut nevoie si de sutura. Acum... depinde de la persoana la persoana ce hotarasc in dreptul tau

Întrebări similare