| Tourniquet a întrebat:

Hey. Buna, all!
Sunt racita. sad Ma doare foarte tare gatul. Am un disconfort la inghitire foarte mare. Nici nu prea pot vorbii. Ce sa ma fac? Help me!
Am baut ceai de musetel; ceai de ceapa; am luat pastile cu propolis care mai contin si alte plante medicinale pentru gat.
Ce sa ma fac?
Multumesc. love struck

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Gargară cu sare, ceai de lămâie îndulcit cu miere, inhalații nazale.
Evită baia și dușul până la vindecare.
Sănătate.
Pa, pa.

| tyana a răspuns:

E bine sa te vada medicul de familie.Pana atunci poti lua tantum verde pentru gat sau decasept.Nurofen raceala si gripa sau ferfex(pentru a combate starile de rau date de viroza), sa bei lichide, sa mananci multe portocale si lamai si sa stai la caldura.
Cand iti trece sa mergi sa iti faci vaccinul antigripal sa nu mai treci prin asta.Multa sanatate!

luciana
| luciana a răspuns:

Daca nu faci febra, te rog pune intr-un pahar, apa cam trei sferturi si o lingura cu varf de sare grunjoasa sau sare de care ai si amesteca bine continutul acesta si fa gargara f. bine cu el, numai sa nu inghiti si apoi arunci ce ai in gura si faci asa de cateva ori /zi poti, cu cat mai mult cu atat mai bine si te rog dupa ce faci acesta sa nu bei sau sa manaci nimic una sau doua ore, (cat rezisti), ca sarea sa actioneze asupra amigdalelor si sa iti dea drumul vocii si durerii. Se stie doar ca sarea " trage " inflamatia si cred cu siguranta ca vei incepe sa te simti mult mai bine dupa cateva sedinte. Perseverenta, sanatate multa si reusita, dar daca nu vei scapa de neplaceri, fuga la medic sa te vada. Lucien.

| Tourniquet explică:

@Lucien, eu am amigdalele scoase de la varsta de 2 ani.

| gHelena a răspuns:

Draga mea, daca dupa atatea ceaiuri si tratamente naturale durerea nu a cedat deloc, este cazul sa mergi la doctor. Este foarte probabil sa ai nevoie de antibiotice si cu cat mergi mai repede la un consult, cu atat starea ta se va ameliora. Pana ajungi la doctor bea ceai caldut (nu fierbinte) in care sa adaugi miere si multa zeama de lamaie, deoarece are proprietati antiseptice. Un gand bun, Elena.

| kidulinha a răspuns:

Ceai de ceapa?!?!?!?!?!
Si eu am probleme d-astea cu gatul, dar cu atatea ceaiuri imi trecea. iti recomand sa mergi la doctor... si iti va da antibiotic. este cel mai bine big grin

| CrissD a răspuns:

Pai sa te duci la doctor.
asa ma durea si pe mine si am incercat tot felul de leacuri naturale dar nu a mers niciunul asa ca am fost la medic si mi-a dat antibiotice.
sfatul meu DU-TE LA DOCTOR!
:*

| T3ddy a răspuns:

Pe mine cand ma durea gatul, la fel faceam si eu, pana am luat tantum verde, til recomand, dar nu cel cu lamaie, cel verdebig grin