| zuzanebuna a întrebat:

Hey... buna am 11 ani si mi-a venit ciclu...deci prima data dupa ke mi-a venit m-a durut ingrozitor burta cum trebuie sa procedez cu asa ceva? o sa miros? cat timp ma tine si inca ceva o sa slabesc? va rog nu o luati in gluma cine ma juta si mi explica pe intelesul meu primeste si o fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| tyana a răspuns:

Tamponul se schimba cat mai des, as zice chiar 3 ore sau in functie de caz chiar mai repede.Trebuie sa te speli pentru a evita mirosul neplacut, iar cand esti la scoala poti folosi servetele umede.Nu sunt indicate insa baile fierbinti doar dusurile caldute.In aceasta prioada nu slabesti dar e important sa bei multe lichide. Evita sa faci sport cat esti in perioada de menstruatie.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca te doare chiar foarte rau, iei un No-spa sau un Nurofen. daca este suportabil, iti pui o perna calda pe burtica si gata. Nu o sa mirosi, fiindca iti vei schimba tamponul la fiecare 6 ore (maxim, indiferent cat sangerezi) si ai sa te speli bine, pe organele genital la fiecare schimbare a tamponului si dupa fiecare scaun (daca il schimbi o data la scoala, cand ajungi acasa primul lucru te speli si il schimbi iar). Nu, nu o sa slabesti.

NOname
| NOname a răspuns:

Nu se pune problema, daca poti sa te speli. Trebuie sa te speli (obligatoriu!).

| Buttercup30 a răspuns:

Poti sa te speli in timpul menstruatiei, e chiar indicat

| nosferatu a răspuns:

Dar tu nu ai mamica ca sa iti explice?

| zuzanebuna explică:

Pai pot sa ma spal cand sunt in timpul menstruatiei?