| Ralucutza_Ralu_2000_Ajbm a întrebat:

Hey! Buna, am o intrebare, e cam ciudata din punctul meu de vedere.In fine! Sa trec direct la subiect! As vrea sa stiu cum sa scap de cosuri si de acnee. Am incercat cu pasta de dinti ceva timp, niciun rezultat iar ca sa incerc sa folosesc produse cosmetice eh na. Nu prea am incredere in ele. Am un ten destul de sensibil.Si nu imi place! Am mai incercat si cu dicarbonat de sodiu dupa ce am stat ceva timp cu el pe fata pana s-a uscat, m-am clatit niciun rezultat. E nasol! Si am ramas fara idee, asa ca m-am gandit la voi sa imi spuneti ce sa fac! Incerc orice dar nu cosmetice.
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Întrebare ciudata zici?
E cea mai des întâlnită intrebare de când exista TPU și de pe net in general laughing
Și cea mai controversata.
Dacă problema ta e hormonală poți sa folosesti și tratamente de mii de euro ca nu o sa rezolvi nimic. Dacă ești adolescent așteaptă sa treacă perioada asta și va trece și acneea.
Dacă e din cauza tenului gras (cum a fost la mine, ia-ti un gel de curățare pentru ten gras (Vichy, Avene etc) și folosește-l dimineața și seara (dar nu doar o perioada ci toată viata!), niciodată săpun pentru ca săpunul usucă pielea și o face sa producă și mai mult sebum. Repet, dacă ai tenul gras.

Mai poate avea legătura și cu alimentatia. Încearcă sa renunți pentru câteva săptămâni la zahăr, grăsimi, poate și alimente de origine animală. Dacă îți dispar coșurile, probabil ca alimentatia vegana ar fi potrivită pentru tine.
Nu exista soluție minune împotriva acneei, ci doar in funcție de persoana.

| Ralucutza_Ralu_2000_Ajbm explică (pentru Bondarel99):

Ok asta o sa fac! O sa am grija! Dar de aduci si pana acum mi se pare mie ca cat de cat tenul meu e mai curat dar mersi de sfat

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Du-te la dermatolog