anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

HeY Buna la toti. Ma refer cu o intrebare la domnisoare. Am 14 ani si am o durere extraordinara la ovare, dimineata cu greu ma si scol din pat, greu merg, problema e in aceea ca niciodata nu am fost pe la vri'un ginecolog, mamica e ginecolog dar e plecata intr-o deplasare pe 1 luna si am vorbit ineseara cu ea si i-am spus ca mii rau deja de 4 zile si nu mai suport, cu toate ca e asa medic ea si mii mamica dar niciodata nu am avut probleme ca sa ma duc la control, iar ea mi-a spus ca a vorbit cu colega ei de serviciu si mine dupa liceu sa plec la control, eu nici nu o cunosc pe colega ceea, mii rusine a naibii, niciodata nici-un control, ce sa fac fetelor? cum sa fac cu emotiile? off cind imi imaginez masa ceea ginecologica ma iau fiorii, ajutati-ma cu un sfat va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Lasa rusinea si du-te la un control, curaj

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În primul rând, NU are de ce să-ţi fie ruşine!

Apoi, fi liniştită că nu-ţi face altceva decât te palpează cu mâna în zona ovarelor şi apoi îţi face o ecografie ovariană ( pentru a vedea starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine ).

Cel mai probabil, e vorba de o răceală la ovare ( anexită ).

Deci, NU ai de ce să te emoţionezi şi nici nu ai motive de îngrijorare.

Toate cele bune.

| Azµre a răspuns:

Te duci, nu îți face nimic. Ești virgină! Îți face un ecograf atât. Stai liniștită!

| Floarteablbastra a răspuns (pentru Azµre):

Am o mare frica nu stiu de ce

| Azµre a răspuns (pentru Floarteablbastra):

Să nu îți mai fie frică și rușine nu ai de ce. Doar te pipăie pe burtică cu un aparat atât îți face.
Multă Sănătate!

| Oana92 a răspuns:

O sa iti faca doar un eco pe burta, stai linistita. Cel mai probabil esti racita. Ai grija de tine si stai la caldura. Sanatate!

| WildDream a răspuns:

Lasa frica, gandeste ca dupa control doctorita o sa te ajute sa scapi de durere. Toate fetele cred ca au emotii mai ales la priml control, da el e necesar.