anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey.
Cam de 4-5 zile ma tot doare ceva in zona plamanilor dar nu stiu sigur daca plamanii.
Daca stau prea mult pe o parte incepe sa ma doara si se intampla pe parcursul zilei chiar daca stau in picioare. Ma mai inteapa cateodata cand respir. De dimineata stateam pe partea dreapta pentru ca nu mai puteam sa stau pe stanga, dar a inceput sa ma intepe foarte tare partea respectiva si cand ma miscam si cand incercam sa respir. Simteam ca o sa imi explodeze orice ar fi fost. Mi-am revenit dupa cateva secunde. Acum de exemplu ma dor ambele parti cu totul. Si in fata si in spate si intre. Am mai patit asta si m-am dus la medicul de familie dar a zis ca ma speriasem si sa trag aer adanc in piept dimineata. Ma enervasem si nu m-am mai dus. Eu nici nu ma speriasem si mai durase o saptamana. Asta a fost anul trecut sau pe acolo. Acum sunt la alt medic.
In trecut mai pateam asta dar rar.
De o ora cam asa simt de parca am locurile care ma dor umflate (daca are sens) si imi tin partea respectiva incordata pentru ca nu stiu cum altfel, nu o pot relaxa.
E posibil sa treaca de la sine?
Nu beau si nici nu fumez (si nici n-am facut-o).
De la ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LorenzoRon a răspuns:

Salut.

Poate fi o constrictie toracica si e posibil sa fie ori o pleurezie (adica ti s-a inflamat membrana care-ti acopera cavitatea toracica) ori o pneuomonie (care este o infectie a plamanilor).
Dar degeaba vorbim noi aici pentru ca nu poate nimeni sa iti faca un diagnostic online.

Recomand sa mergi in continuare la medicul de familie si sa-i spui din nou care sunt simptomele, ca sa-ti faca o trimitere catre un pulmonolog.

Nu mai sta asa. Durerile astea nu apar involuntar si nu dispar fara sa faci nimic. Si daca dispar, cand vor reveni va fi mult mai dureros si de cele mai multe ori, mult prea tarziu.

Recomand sa fugi chiar maine la medicul de familie si sa nu mai astepti nicio secunda.

Ai grija de santatea ta!

| TheWolfOficial1 a răspuns (pentru LorenzoRon):

In regula, mersi pentru raspus.

Si tu sa ai grija de a ta!

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Radiografie la plamani, analizele de sange, poate fii coloana, stai mult la pc? cand te misti brusc te doare?

| TheWolfOficial1 a răspuns (pentru RAY):

Nu, dar la pc stau destul de mult. Incerc totusi sa imi mentin spatele drept, daca ar fi de la coloana ar fi posibil sa fie de la scolioza, cred.

| RAY a răspuns (pentru TheWolfOficial1):

Tu sa faci radiografia aia la plamani si analizele de sange, miscate mai mult, mergi pe jos, nu e sanatos asta, cu greutatea cum stai?

| TheWolfOficial1 a răspuns (pentru RAY):

Am 1,70 si 55 de kg

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Poate fi vorba de "nevralgie intercostala".