Parintii sunt prietenii tai cei mai apropiati.Este firesc sa le spui lor problema ta in mod direct.
Te duci pur si simplu la ei si le spui ca nu mai vezi clar! Altfel, ii deteriorezi si mai mult si o sa incepi sa ai si dureri de cap si poate si insomnii si scaderea puterii de concentrare, etc.
Fugi la oftalmolog,poate sa iti faca dioptriile mai mari,si eu sunt in clubu ochelaristilor de ceva luni, ma simt foarte bine, vad mai bine, numai ma descurc asa greu cu scrisurile si etc go ahead, daca stai prea mult s-ar putea sa ai o surpriza sa se mareasca dioptriile
Pai daca nu poti sa le spui asa simplu fa un referat de 6 paginia A4 incepand de la origini si continuand pana in ziua de azi.
Asa cum le spui orice lucru simplu, asa le poti spune ca ai nevoie si de ochelari pentru vedere, te vor intelege in felul lor
Pai chiar asa simplu si direct ar trebui sa le spui, mai ales daca vezi ca obosesc ochii la citit sau cand stai pe pc. spune-le ca ai nevoie de un control. daca problema asta nu vrei sa o discuti cu ei, gandeste ca poate vei avea nevoie de sfaturi/ajutor in cazuri mai dificile.si ei sunt singurii la care poti apela cu cea mai mare incredere
Spune-le ca ai probleme cu vederea si vei vedea e spune oftalmologu. Daca nu te superi nu vezi la distanta(miopie) sau la apropiere(hipermetropie)? Eu sunt miop si am la ora actuala -2 la ambii ochi. Daca iti obosesc ochii la calculator, telefon spune la oftalomolog si el trebuie sa-ti spuna cum se numeste tipul de lentila(am si eu pentru calculator; vezi ca se face un verde cand te uiti in ochelarii de care vorbeam; te uiti in lumina si ei se coloreaza putin)
Pai cum nu le poti spune pur si simpu? Trebuie sa le bati apropo-uri sau ce? Hai ca ma faci sa rad Zi-le direct si du-te repede la oftalmolog, poate mai ai o sansa sa ti se indrepte vederea (nu ca in cazul meu, miop ochelarist fara speranta)...
"Mama nu stiu de ce in ultimul timp ma dor ochii PUTIN si nu as vrea sa se agraveze puitem merge la oftalmolog te rog?"