| Doodle_8466 a întrebat:

Hey.Dau fundita, va rog sa imi spune'ti sunt chiar curios, am citit pe cateva site'uri ca samburii de pepene rosu sunt chiar foarte buni pentru sanatate si fructul la fel, dar unii imi spuneau ca se poate face apendicita de la samburii de pepene rosu, va rog lamuriti-ma stiu ca sunt sanatosi si foarte buni pentru sanatate dar chestia cu apendicita? Mersi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| teddybear14 a răspuns:

Poti consuma pentru siguranta ta la fiecare felie de pepene cam 5-6 seminte, deoarece ajuta foarte bine la digestie, pepenle rosu este foarte sanatos, uite cateva beneficii:1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace.

2. Vitamina B6. Vitamina B6 stimuleaza producerea anumitor chimicale de catre creier pentru ca oamenii sa faca fata mai usor anxietatii si panicii.

3. Vitamina C. Vitamina C intareste sistemul imunitar, previne boli precum cataracta si incetineste imbatranirea.

4. Vitamina A. Vitamina A functioneaza similar cu vitamina C, iti intareste sistemul imunitar dar iti intareste si corpul pentru a putea lupta impotriva infectiilor. Previne si degradarea vederii. consu-ma cu incredere pepene rosu! sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

Pot produce un blocaj mecanic al apendicelui, formand un dop care impiedica evacuarea continutului acestuia. Aceste conditii favorizeaza infectia apendicelui, manifestata sub forma de apendicita acuta.

| BIGFLORIN a răspuns:

Apendicita nu e o boal toti avem un apendic care atunci cand se dilata avem probleme dar sant oameni care nu s-au operat de apendicita poti sa mananci ce samburi vrei tu si mai e ceva sa-i intrebi pe acei care scriu daca poti sa faci apendicita de mai multe ori