Nu te ingrasi de la somn, ci de la lipsa de activitate. In mod normal ar trebui sa ai 14 ore pe zi de activitate intensa, plus cam 3-4 ore de activitate relaxanta, moderata (aici intra mancatul, spalatul, imbracatul/dezbracatul, cititul, televizorul, calculatorul de relaxare, vorbitul la telefon). daca tu dormi 11 ore pe zi, inseamna ca nu ai destula activitate, chiar daca in restul de13 muncesti la maxima intensitate. Redu timpul de somn al 8 ore si creste mult durata si intensitatea activitatii.
Salut,eu stiu ca somnul nu acfecetaza, doar ca trebuie sa te apuci serios de spor si mncat sanatos. Poti sa dormi cat vrei important e sa fac sport mult sport!
Nu conteaza cat dormi, si eu am probleme cu greutatea si NICIODATA nu dorm dupa ce mananc, fiindca atunci afecteaza.
Somnul te ingrasa doar daca dormi incontinu fara sa faci nimmic si daca dormi mai mult de 12 ore te ingrasi.
SFAT : fa sport.
Funda?
Normal ca te ingras, deoarece corpul nu consuma caloriile, fiind in stare latenta, adica metabolismul se micsoreaza.
Dacă activitatea ta dintr-o zi se rezumă la a dormi 11 ore, apoi stat la calculator/televizor și mâncat întruna, normal că ai ajuns să ai suta de kile.
Fă sport și abține-te cât de cât de la a te îndopa și îți rezolvi problema. Dacă faci nopți albe, degeaba le faci. Nu te ajută cu nimic.
Somnul in sine nu ingrasa, dar leneveala in locul miscarii clar ingrasa. Decat sa dormi 11 ore mai bine dormi 8 si restul le petreci facand un sport
Nu puteti dormi mai mult de 8 ore! Altefel ca afecteaza sanatatea si o sa va doare capul! Deci sa incepi o activitatea intensa in timpul zilei nu este sanatos sa va ingrasati pentru ca o sa aveti probleme cu dieta, diabetul, probleme cu inima, obosesti foarte repede...etc!