| ItDoesntMatter01 a întrebat:

Hey guys..Am o problemă destul de minorã dar este cam cam enervantã și mã gândeam cã ar trebui sã scap de ea.
Transpir mult, pe față.
Știu cã sunã ciudat dar, transpir mereu ..chiar dacã nu fac exerciții fizice.
Astăzi am fost la evenimentul de începere al noului an școlar, și am fost pus într-o situație cam jenantã deoarece am transpirat în continuu și a trebuit sã fiu tot timpul cu șervețelul în mânã... chiar dacã nu a fost cald afarã.
Chiar și atunci când merg la magazin, pe când ajung acasã sunt tot ud pe fațã.
Nu e o problemă cu mirosul său ceva (fac dus în fiecare zi), dar este cam jenant sã fiu tot timpul cu pãrul ud, fața umezitã etc.
Ce credeți cã aș putea face?
*Scuzați-mi limbajul și greșelile de ortografie*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| MOvidiu a răspuns:

Stai linistit..inseamna ca ai arderile bune. elimini toxinele din corp..altii alearga pentru a transpira..considerate un norocos..nu ai de ce sa te simti aiurea..stai linistit.Mult succes!

| CuriousStuff a răspuns:

Mie mi se pare ca ti se intampla doar in contexte sociale. Probabil ai emotii si de aceea. Incearca sa te linistesti, ia doua guri de aer.
Din pacate nu prea poti scapa de transpiratie. Doar daca scapi de problema asta, care nu e asa mare, si nu cred ca merita bani dati pe sedinte la psiholog.

| ALGator a răspuns:

La adolescenți hiperhidroza (transpirație exagerata ) e frecventă.
Poate fi declanșata si de stres, emoție ca și chiar de emoția ca vei transpira.
Spală numai zonele care transpiră. Dusul zilnic pe tot corpul e de evitat.
Pe sub braț dacă transpiri poți da cu un deo mai persistent.
Transpirația in sine nu e o boală, deși e neplăcută.
Succes!

| Bellis a răspuns:

Uneori poate fi legat de alimentatie. Stiu unul caruia daca manca prea multa sare, ii transpirau rau palmele. Acum ca a eliminat sarea din meniu, palmele lui nu mai sunt transpirate.

| Violleta2022 a răspuns:

Transpiratia excesiva este legata de obezitate si diabet.
Poate este cazul sa mergi la un medic sa-ti faci niste analize, mai ales daca esti grasut.