| ionut123344 a întrebat:

Hey imi poate recomanda cineva si mie o dieta? Va roog, ca de fiecare data cand tineam o dieta mi se facea rau.multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Cel mai indicat in situatia ta ar fi sa mergi la un medic nutritionist care sa iti dea sa iti faci un set de analize care mai apoi pe baza rezultatelor iti va da o dieta special gandita pentru tine. Daca un om a slabit in urma unei diete asta nu inseamna ca si tu vei slabi sau ca si la tine va functiona acea dieta mai mult iti poate face chiar rau.

1 răspuns:
| AnonimaOk a răspuns:

Buna!
Eu am tinut un regim vegan acum un an si ceva. Am eliminat carnea- in afara de peste- si laptele, ouale, precum si orice alte derivate. Renunta la bauturi carbogazoase, tutun si alcool daca e cazul, paine alba (eu mancam 4 felii de paine de secara pe zi cel mult), dulciuri(eu mancam pe saptamana cam 4 patratele de ciocolata neagra >70% cacao). Daca te simti slabita, ia niste vitamine. Eu am probleme cu lipsa de calciu asa ca am luat niste suplimente in acest sens. Asta doar daca ai deficit de vitamine, nu te indopa cu pastile aiurea! Nu te baza pe ceaiuri minune sau pilule magice! Elimina tot ce contine faina alba - patiserie in general, paste. Eu in primele 2 saptamani am eliminat carnea, ouale si laptele. Apoi am luat-o mai tare: o zi pe saptamana (duminica, singura zi cand nu faceam sport) tineam dieta de detoxifiere. Asta inseamna ca in ziua respectiva consumam doar sucuri de fructe si legume proaspete, eventual si legume si fructe in stare proaspata, fara alte alimente si fara a fi gatite. Evident, se exclud prajelile, iar uleiul de floarea soarelui trebuie inlocuit cu ulei de masline sau de samburi de struguri. Laptele de vaca l-am inlocuit cu cel de soia, care imi place enorm! Carnea am schimbat-o pe leguminoase- fasole, linte, naut, mazare. Sportul este foarte important. Daca nu faci sport, orice regim ai tine, vei arata ca o mare flescaiala... Muschii si pielea se lasa, raman semne si forme aiurea daca nu le modelezi prin efort fizic. Pana la urma, cred ca iti pasa de felul in care arati, nu ce arata cantarul. Eu faceam 200 genoflexiuni si 100 abdomene pe zi, evident grupate pe serii. Faceam cam 4 serii de cate 25 de abdomene si 4-5 de cate pana in 50 de genoflexiuni. Tu faci cat poti intr-o serie. E foarte bun si recomandat mersul cu bicicleta...Eu nu aveam atunci bicicleta functionala. O zi pe saptamana lasi sportul, sa te refaci. Dupa 3 luni cu un astfel de regim am slabit cam 10 kg. In clipa actuala, am introdus laptele din nou in alimentatie pentru ca nu pot trai fara. Carnea si ouale mie oricum nu imi plac, asa ca inca nu mananc. Duminica imi permit la o singura masa, un singur gen de desert care se cam abate de la reguli (banuiesc ca aici se poate spune ca mananc si oua). Sport mai fac 2 zile pe saptamana. Sunt destul de multumita. Am mai pus pe mine si am mai slabit, dupa "toanele" corpului meu. Nu am restrictii si nici nu am avut legat de cantitati. Sunt fericita de felul in care arat, m-am mentinut bine.
Mult succes!