Incearca sa spargi cu un ac steril punguta care s-a facut,are puroi si trebuie drenat. Speli bine cu apa si sapun, dezinfectezi si aplici un pansament local cu betatadine unguent. Daca se complica, piele devine rosie si sticloasa, umflata, te duci la medic.Sa te faci bine si rabdare multa!
Daca e la picior, e grav. Mie mi s-a rupt unghia si dupa cand a crescut, a crescut in carne si am avut 2 ani probleme cu unghia incarnata. Eu iti zic sa mergi la un medic, sa-ti zica el ce sa faci, nu te juca!
Buna! Eu am avut aceeasi problema si am aflat cum se poate vindeca! Este o punga alba, cu puroi, care se va face verde.Asteapta pana se face asa, sau daca te doare prea tare fa asta acum:
1.Cumpara betadina si dati cu ea o data la 2-3 ore timp de 2 zile.
2.Vezi cum s-a facut. Daca este verde...
o poti sparge in doua moduri:
a)ia un servetel si impinge in bucla
b)inteap-o cu un ac
Daca s-a spart este foarte bine.Da-ti in continuare cu betadina timp de cateva zile si va disparea. Fundita?
Ce ai tu in fata ochilor este o punga cu puroi ce a crescut sub piele. Ia un ac mic si inteapa doar putin incat sa poata iesi continutul si dupa stoarceo, dupa ce o storci pune pe putina vata rivanol si taseaza pe rana iar dupa aceea pune-ti plasture, ar trebui sa iti treaca cam in 3 zile.