| Bianca21998 a întrebat:

Hey! Mă sfătuiți și pe mine ce să fac? Trebuia să îmi vină ciclul acum 3-4 zile. Care ar putea fi cauza? Acum sunt răcită, transpir foarte mult, tușesc și toate cele. Iar acum o săptămână bunica mea a decedat. Ar putea fi răceala, stresul și tristețea din urma acestui eveniment cauzele întârzierii? Sarcină nu cred că ar fi, pentru că mereu umflu prezervativele după ce le folosesc, și în săptămâna cu zilele mai fertile(deși uneori și în cele nefertile) le umplu cu apă. Nu s-a rupt prezervativul niciodată, iar de sex neprotejat sau un simplu contact cu vreun lichid ce ar cauza sarcină nu se pune problema.
Menționez că am 16 ani(dacă răspundeți ca să îmi criticați vârsta mai bine nu mai răspundeți, pentru că am observat să se obișnuiește pe site-ul ăsta), iar de la 11 ani, de când mi-a venit prima oară ciclul, până acum am avut câteva întârzieri mai mari de 2-3 săptămâni(de vreo 3-4 ori), deși de obicei ciclul menstrual durează 30-31 de zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Ai suficiente motive care sa explice intarzierea. Daca intarzie 12-15 zile, mergi la un control, dar nu cred ca e o sarcina.
Nu te mai juca cu prezervativele folosite, recomandarea este sa fie innodate si aruncate imediat. Pune-l pe el sa faca asta, nu le mai atinge tu.

| Pinocchio a răspuns:

Stresul, boala poate cauza si separat intarzierea menstruatiei.
Daca intarzie mai mult de doua saptamani, fa o vizita la ginecolog.

| Ioana803 a răspuns:

Daca esti atat de sigura ca nu e vorba de vreo sansa, atunci celelalte motive sunt bune pentru intarzierea menstruatiei.

De obicei, menstruatia intarzie din cauza stresului.
Insa, la 16 ani, este normal sa ai dereglari hormonale.

Daca aceasta nu apare in maxim 10 zile, este bine o consultatie ginecologica.