| Mădu_1945 a întrebat:

Heypuppy dog eyes!
Am si eu o intrebare.Cancerul de col uterin poate aparea si la fete de 14-15 ani care sunt virgine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, cancerul de col uterin apare practic integral la femei active sexual. Sunt foarte rare sindroamele genetice care predispun la cancere scuamocelulare cutanate, pulmonare si de col uterin, dar apar atat de rar incat practic nu merita mentionate

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu, nu apare la virgine. Dupa inceperea vietii sexuale poate sa apara--- cu cat activitatea sexuala este inceputa mai devreme ( inainte de maturizarea completa a organelor sexuale) cu atat gradul de risc creste. Dupa inceperea vietii sexuale este intelept ca, tanara femeie, sa-si faca un control ginecologic anual care sa includa un test Babes Papanicolau( test prin care se identifica eventualele modificari ale celulelor colului uterin). Numai bine!

| Amelya02 a răspuns:

Da

| Andreea19Alina a răspuns:

Da mie asa mi s-a spus la scoala, prin clasa a 7 a!

Întrebări similare