| Maryyyaa a întrebat:

Hey. Oare ce pastile sunt bune pentru memorare mai bine adică sa pot sa învăț mai repede? Am înțeles ca lecitina e cam slaba. Ce pastile recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| RaduNastase a răspuns:

Buna! Depinde cat de concentrata e lecitina? Dincolo de asta, e un supliment alimentar, nu e medicament sa se vada imediat efectul. Incearca nootropice precum Pramistar sau varianta mai ieftina, Piracetam, si suplimentele pe baza de bacopa monieri functioneaza bine. (Citibac de exemplu)

| Violleta2022 a răspuns:

Memorarea se face foarte bine dimineata, cand creierul este odihnit, dupa o noapte in care ai dormit 8-9 ore.
Lecitina sau alte pastile nu ajuta la nimic, daca nu dormi noaptea.

| Kufu95 a răspuns:

Eu am încercat MemoPlus și crezi că am ținut minte mai bine? Nu, evident, odihna este cea mai importană.

| RAY a răspuns:

Oameni sunt fiinte emotionale iar memoria noastra raspunde cel mai bine cand este insotita de emoti si de intelegere rationala, de asta nici o pastila nu va putea niciodata sa faca ce face un simplu film horror sau de dragoste, memoria este de scurta durata si de lunga durata, ea devine de lunga durata doar in timpul somnului si cand este implicata partea emotionala sau rationala, repetitia si intelegera sunt cheia invatari, ideea e astfel =intelegi ceea ce inveti?

| RAY a răspuns:

Violleta2022 toate experimentele au demonstrat ca doar in timpul somnului omul poate memora, in fapt retinem ceea ce facem in ultimele ore inainte de somn

| RAY a răspuns (pentru Kufu95):

Nu ar avea sens sa reti totul, creierul uman prin evolutie selecteaza ceea ce e important sa retinem si ceea ce nu este, de exemplu, in desert vezi o oaza de apa =asta e foarte important =creierul va memora asta, la asta sunt foarte buni si elefanti care iti pot reaminti si dupa foarte multi ani

| annonimaaaa555 a răspuns:

Apai nu știu dar eu am folosit lecitina și chiar m-a ajutat sa ma concentrez și să memorez mai ușor. Acum depinde și de persoană. Poți să-ți întrebi medicul de familie