| Andra10 a întrebat:

Hey... Problema mea este urmatoarea: am 14 ani (proaspat impliniti) si de 2 luni sunt foarte stresata. Zilnic am junghii in apropierea inimii sau chiar la inima si sunt perioade in care inima imi bate ba normal, ba extrem de repede si de tare (fara a face vreun efort care sa cauzeze asta). Sunt foarte speriata... Ce poate fi si ce imi recomandati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Junghiurile sunt. junghiuri inter-costale.si sunt datorate de muschii de pe coaste, nu de inima!
e normal la 14 ani
si 2 ) bataile inimii sunt neregulate deoarece probabil ca ai lipsa de calciu si magneziu!
Cel mai bine te duci la un cardiolog care iti va asculta inima, si te va pune sa faci un ekg si niste analize!
oricum 99 % tine de deficinete de calciu si magneziu datorate cresterii bruste ...si se rezolva cu pastile!
*si eu am luat *

4 răspunsuri:
| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Iti recomand sa merci la un cardiolog si o sa te lamureasaca el daca ai ceva sau nu.

| minhoshinee a răspuns:

Sa ii spui mamei si sa mergi la un control.nu te speria, poate e doar de la stres! bafta!

| Ralla_7778 a răspuns:

Am avut aceeas problema doctrul mi-a spus ca este normal la varta mea si ca toate fetele intre 12-15 ani patesc asa

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Probabil ai o tahicardie pe fond emotional.E ceva foarte intalnit in ziua de azi.Si eu am problema asta de 1 luna, dar mie imi batea foarte repede si tare, cred ca am ajuns si la 200 de batai/min. Abia de curand mi s-a mai normalizat ritmul cardiac.Am luat si cateva pastile de Aspacardin (date de dr),dar nu prea au avut efect.

Deci stai linistita,bea ceai de tei si coada soricelului,nu fa efort si nu te mai stresa.,Cu cat te speri,cu atat iti creste tensiunea.

Mergi si la doctor,poate faci un EKG,dar din ce-am citit pe forumuri,nu prea se gasesc cauze la bataile astea aiuristice.E mai mult pe fond nervos,perioade stresante,griji,probleme...

Ai grija,si nu te mai panica,caci,vezi,nu esti singura in situatia asta.

Ahh, si cand mai ai bataile alea rapide, bea o cana de apa cu zahar.Ti le amelioreaza imediat.